Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Εθνικοκοινωνική αντίσταση στην τυραννία της ολιγαρχίας

Η ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση της Ευρωζώνης εστιάζεται στην ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος και των ντόπιων ολιγαρχιών στα κράτη μέλη που διαχειρίζονται σε τοπικό επίπεδο τα τραπεζικά συστήματα.

Ο στόχος αυτός δεν έρχεται σε αντίθεση με το ισχύον πολιτικό σύστημα του σοσιαλκαπιταλισμού, δηλαδή της τραγελαφικής συνεργασίας καπιταλιστών και σοσιαλιστών προς στήριξη των ντόπιων τραπεζών και των ολιγαρχιών στις οποίες ενριζώνονται.

Τα πολιτικά κόμματα της σοσιαλκαπιταλιστικής συμπαιγνίας ως συμμορίες επιλέκτων έχουν και ιδιωτικά οφέλη από αυτή την στήριξη την οποία παρέχουν στην ολιγαρχία.

Τραπεζίτες και πολιτικοί του συστήματος τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Ο κεντρικός άξονας της πολιτικής στα σολιαλκαπιταλιστικά μορφώματα – κράτη είναι πως να χειραγωγούν το λαό και να διασφαλίζουν καθεστώς ειρήνης και υποταγής προς όφελος της ολιγαρχίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες χτίζοντας πάνω στις προηγούμενες υπηρεσίες της κυβέρνησης Χριστόφια.

Η καταψήφιση του νομοσχεδίου περί αφερεγγυότητας από το ΑΚΕΛ, δεν αναιρεί τις ουσιαστικές υπηρεσίες που προσέφερε στην τραπεζοκρατία.

Το σύμπλεγμα της ολιγαρχικής τυραννίας αντιμετωπίζεται με πολιτική πρόταση που απορρέει από μιαν άλλη ιδεολογική θεώρηση των πραγμάτων που για εμάς είναι η ιδεολογία του εθνικοκοινωνισμού.

Πρώτη επαναστατική πράξη είναι η ιδεολογική ρήξη με το κατεστημένο και τις ιδεολογίες του.

Το ΕΔΗΚ πάνω σε αυτή την αρχή πρότεινε ένα πρόγραμμα, πριν ακόμα η Κύπρος οδηγηθεί στο σκοτεινό τούνελ της τρόικας και της διάσωσης των τραπεζών.

Αυτό το πρόγραμμα θα το ανασυντάξουμε εν όψει και των νέων δεδομένων και θα το παρουσιάσουμε εκ νέου στο λαό, με όποια πενιχρά μέσα διαθέτουμε.

Πιστεύουμε πως, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που μας οδήγησαν οι πολιτικές συμμορίες του σοσιαλκαπιταλισμού, όλα μπορούν να ανατραπούν και η πατρίδα να πάρει ένα δρόμο ανάκαμψης και ανασύνταξης των δυνάμεων της εργασίας της.

Ο αγώνας συνεχίζεται

ενάντια στην Ευρωζώνη,

ενάντια στον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό,

ενάντια στις ιδεολογίες του συστήματος,

ενάντια στην τραπεζοκρατία,

ενάντια στην τυραννία της ολιγαρχίας και των συνοδοιπόρων της,

ενάντια στην ύπνωση του λαού και τον ραγιαδισμό.

Λουκάς Σταύρου