Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Άξονες της εθνικοκοινωνικής πρότασης

Εθνικοκοινωνικές θέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης :

Αντικατάσταση του κομματοκρατικού κοινοβουλίου από την λαϊκή εθνοσυνέλευση που θα εδράζεται στις άμεσες λαϊκές συνελεύσεις , στην ανακλητή αντιπροσώπευση, και στα εποπτικά προτασιακά συμβούλια.( Τούτο συνεπάγεται την παύση της χρηματοδότησης των κομμάτων και την πάταξη κάθε πολιτικής συμμορίας που θα έχει ως σκοπό της την κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας).

Κατάργηση του ισχύοντος τραπεζικού συστήματος όπου οι ιδιωτικές τράπεζες χαίρουν της στήριξης του κράτους και της κεντρικής του τράπεζας η οποία ανήκει επίσης σε σκοτεινά συμφέροντα. Αντικατάσταση της τραπεζοκρατίας με ένα εθνικό τραπεζικό σύστημα που θα αποσκοπεί στην άμεση χρηματοδότηση της παραγωγής, χωρίς την διευθύνουσα κερδοσκοπική διαμεσολάβηση της χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας.

Περιορισμός του υπέρογκου δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και κατάργηση κάθε μορφής παρασιτισμού και ευνοιοκρατίας.

Δήμευση του συσσωρευμένου πλούτου των ολιγαρχών, των τραπεζών και της εκκλησίας, πλούτου που προέκυψε από συνθήκες ξενοκρατίας , δουλείας και καπιταλιστικής καταλήστευσης του λαού.

Συντριβή της διαφθοράς με δρακόντειους νόμους.

Έξωση του δογματισμού και του εβραϊκού φαντασιακού από την παιδεία και ενθρόνιση της παιδείας του φυσιοκεντρικού ανθρωπισμού.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην ιδιοκτησία του λαού στη βάση των επαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

Ένοπλες λαϊκές πολιτοφυλακές, ικανές να αντιμετωπίσουν κάθε επιβουλή κατά της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.

Πολιτικά δικαιώματα μόνο σε όσους ανήκουν στο κοινόν Ελλήνων που είναι η νέα μεγάλη ιδέα του ελληνισμού.

Λουκάς Σταύρου