Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Η πατρίδα έγινε φέουδο της ολιγαρχίας

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη φόρτωσε στον κυπριακό λαό ένα πελώριο χρέος ανοίγοντας μάλιστα τις νομικές οδούς για την κατάσχεση των περιουσιών του, προκειμένου να στηρίξει τους τραπεζίτες και κυρίως το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα που στον καπιταλισμό καθίσταται ο διευθύνων νους της οικονομίας με την βοήθεια του κράτους σε κάθε επίπεδο.

Κατόπιν αυτής της βίας που ασκήθηκε στον λαό και συγκεκριμένα στις λαϊκές παραγωγικές τάξεις, θα αρχίσουν οι διάφοροι οίκοι να να εμφανίζουν την Κύπρο ως έχουσα μιαν εύρωστη οικονομία και άλλα τέτοια.

Με λίγα λόγια η διάσωση των τραπεζών τόσο από τον αριστερό Χριστόφια όσο και από τον δεξιό Αναστασιάδη είναι διάσωση των κεντρικών θεσμών της καπιταλιστικής οικονομίας και της τραπεζοκρατίας που επιτρέπει στην ντόπια ολιγαρχία να ελέγχει , κατευθύνει και επωφελείται από την οικονομική διαδικασία στο σύνολο της.

Η λεγόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας θα αφήσει πίσω της την λαϊκή παραγωγική βάση καταχρεωμένη μέχρι δεκάτης γενεάς και θα διαιωνίσει την επικυριαρχία των ολίγων στην εθνική οικονομία.

Εκτός αυτού η επιλογές του συστήματος αλυσόδεσαν την Κύπρο στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση που με την σειρά της ενισχύει την εξουσία της ντόπιας τραπεζοκρατίας που μετατρέπει την πατρίδα σε φέουδο των ολίγων.

Η λύση στο πρόβλημα του χρέους που επωμίσθηκε ο λαός υπό το πρίσμα της ιδεολογίας του εθνικοκοινωνισμού είναι:

Κατάσχεση της περιουσίας των τραπεζών.

Διαγραφή του χρέους της παραγωγικής βάσης του λαού προς τις τράπεζες.

Δήμευση της συσσορευμένης περιουσίας που αποκτήθηκε σε συνθήκες κρατικής ολιγαρχικής τυραννίας και συνεργασίας με ξένη κατοχή.

Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Δημιουργία κρατικής τράπεζας που θα στηρίξει άμεσα την παραγωγική δράση και την νέα δομική οργάνωση της εθνικής οικονομίας.

Λουκάς Σταύρου