Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Ελληνικός πολυθεϊσμός καταγγέλλει την τυραννία

Ο ελληνικός πολυθεϊσμός δεν κοσμολογεί δογματικά, αλλά συμβαδίζει με την ελευθερία της έρευνας του μεγάλου διακόσμου της Φύσης και την δημιουργία του μικρού διακόσμου του ανθρώπου.

Ο ελληνικός πολυθεϊσμός είναι θρησκεία που εδράζεται στην αρχή της ανταπόκρισης της συνείδησης στο πραγματικό που είναι η Φύση.

Η φαντασιακή παράσταση της θρησκείας του ελληνικού πολυθεϊσμού δεν αυτονομείται και ούτε επιβάλλεται πάνω στην νοητική εικόνα του κόσμου απαιτώντας υποταγή των πάντων στις δοξασίες της.

Με λίγα λόγια η ελληνική πολυθεϊστική θρησκεία συνυπάρχει με την ελευθερία της σκέψης και της επιστημονικής έρευνας καθώς και με την καλλιτεχνική δημιουργική ελευθερία.

Για αυτό το λόγο ο ελληνικός πολυθεϊσμός και κατά την αρχαιότητα αλλά και στην σημερινή του έκφραση ταυτίζεται με την πρόοδο , με την πραγματική δημοκρατία που εδράζεται στην ελευθερία της σκέψης , της έκφρασης και της δημιουργίας και με τον κοινωνισμό που κορυφώνεται στην δίκαιη πολιτεία εντός της οποίας και μόνο μπορεί να θεσμίζεται η δημιουργική και συμμετοχική ελευθερία.

Η πολεμική που ασκείται κατά του ελληνικού πολυθεϊσμού εδώ και 17 αιώνες είναι ταυτόχρονα πολεμική κατά της ελευθερίας της σκέψης και κατά της πραγματικής δημοκρατίας που εκπορεύεται από την δημιουργική βούληση του λαού.

Η πολεμική κατά του ελληνικού πολυθεϊσμού επέβαλε και επιβάλλει συστήματα ολιγαρχικά όπου διάφορα παράσιτα καταληστεύουν την εργασία της κοινωνίας.

Η αναθέρμανση της λατρείας των θεών μας σε μια κοινωνία που καταδικάζει την θρησκεία μας και την υβρίζει μέσα από στρατό μισθοφόρων ως “ειδωλολατρική” , ξαναφέρνει στο προσκήνιο το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και του θρησκεύειν και καταγγέλλει την τυραννία και τους ληστρικούς και εξουσιαστικούς θεσμούς της που συναποτελούν το μόρφωμα της ψευτοδημοκρατίας , της τραπεζοκρατίας και του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού.

Λουκάς Σταύρου