Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Όχι στα θεοκρατικά μορφώματα της ΔΔΟ ή της διχοτόμησης

Ως θρησκευτής του ελληνικού πολυθεϊσμού ερωτώ τον κ. Αναστασιάδη αν τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοταρχών που διεξάγονται υπό την εποπτεία και παρέμβαση του ΟΗΕ , το πρόβλημα της πολιτισμικής και θρησκευτικής ελευθερίας που κατά την άποψη μου διασφαλίζεται μόνο στα πλαίσια ενός κοσμικού ανεξίθρησκου κράτους πραγματικής δημοκρατίας.

Διότι αν από το αίσχος των συνομιλιών που παρακάμπτουν την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας και υποστασιοποιούν τις κοινότητες και τις ζώνες κυριαρχίας τους, προκύψουν δύο θεοκρατικά συνιστώντα κράτη ποια θα είναι η τύχη όσων δεν είναι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι;

Η λύση της ΔΔΟ που απεργάζονται εκτός των άλλων προδοσιών που θα περιλαμβάνει, θα δημιουργήσει στην Κύπρο ένα ισλαμικό μόρφωμα δεδομένης της επιρροής της Τουρκίας.

Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει και η οριστική διχοτόμηση την οποία προωθούν θρησκευτικο- ιδιωτικά συμφέροντα και από τις δύο πλευρές.

Καλώ όλους τους έλληνες που τιμούν τους πατρώους θεούς μας , όντες νόμιμοι κληρονόμοι της πατρώας γης επί της οποίας ορθώνονται τα ερείπια των ναών μας , να αγωνιστούν για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης που θα νομιμοποιεί την τουρκική κατοχή και θα παραδίδει την πατρίδα μας στις δύο αντιμαχόμενες θεοκρατίες που θα την βυθίσουν στον σκοταδισμό και την παρασιτοκρατία των ιερατείων.

Η λύση της πραγματικής δημοκρατίας , χωρίς εποίκους και χωρίς πολιτικά υποστασιοποιημένες κοινότητες θα διασφαλίσει την ειρήνη και την δικαιοσύνη στη Κύπρο.

Λουκάς Σταύρου