Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Εθνικοκοινωνική πλοήγηση στις εξελίξεις του κυπριακού

Θέση μας είναι η κατάθεση πρότασης μετάβασης στην πραγματική δημοκρατία προς όλα τα διεθνή φόρα και τους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας.

Το κράτος της κυπριακής δημοκρατίας οφείλει να πράξει ότι είναι αναγκαίο για την μετάβαση στην πραγματική δημοκρατία.

Αντί αυτής της κατεύθυνσης , το κράτος με τους εκπροσώπους του συνωμοτεί με τους κατακτητές και ξένες δυνάμεις για την επιβολή ενός συνεταιρισμού με το κατοχικό μόρφωμα έχοντας ήδη υποστασιοποιήσει αυτό και παραμερίσει την κυπριακή δημοκρατία.

Προς αυτή την κατεύθυνση οδεύοντας, μας ετοιμάζουν ένα νέο προδοτικό δημοψήφισμα.

Έργο μας είναι να ανατρέψουμε το δημοψήφισμα αναδεικνύοντας την προδοσία που τα κεντρικά σημεία της είναι:

  1. Υποστασιοποίηση των κοινοτήτων και του κατοχικού μορφώματος.
  2. Συμμετοχή των εποίκων στο δημοψήφισμα.
  3. Διπλό δημοψήφισμα με δύο αυτόνομα και αυτοτελή εκλογικά σώματα.

Τα τρία αυτά σημεία καταργούν εμπράγματα την κυπριακή δημοκρατία και πραγματώνουν τους πολιτικούς στόχους της τουρκικής εισβολής , της κατοχής και του εποικισμού.

Η αποτροπή του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο παρά με την πολύμορφη θυελλώδη σύγκρουση με το προδοτικό κατεστημένο.

Θεωρώ ότι η εμφύλια σύρραξη σε αυτή την περίπτωση θα σώσει την πατρίδα. Οι προδότες είναι χειρότεροι από τους τούρκους κατακτητές.

Φωτιά στους νεκροθάφτες της κυπριακής δημοκρατίας.

Η θέση μας επί της αρχής του δημοψηφίσματος είναι συμβατή προς την πρόταση μετάβασης σε πραγματική δημοκρατία.

Ότι δηλαδή δεν μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα πάνω σε ένα σχέδιο που δεν συμμετείχε ο λαός στην δημιουργία του.

Μόνο η λαϊκή συνταγματική συνέλευση νομιμοποιείται να καταθέσει σχέδιο λύσης βασισμένο στις αρχές της πραγματικής δημοκρατίας.

Εάν αποτρέψουμε το δημοψήφισμα σημαίνει πως ανοίγουμε τον δρόμο της μεταπολίτευσης και της αλλαγής πορείας στο κυπριακό που θα σημαίνει την άμεση κατάργηση της γραμμής της υποχώρησης και της προδοσίας , την καταγγελία όλων των προδοτικών “συμφωνιών” και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, νεκρών και ζώντων.

Η στρατηγική της απελευθέρωσης που περιλαμβάνει την πρόταση μετάβασης σε πραγματική δημοκρατία , θα τεθεί πάνω στις στάχτες του προδοτικού κατεστημένου που διαφεντεύει την πατρίδα από ιδρύσεως της κυπριακής δημοκρατίας.

Λουκάς Σταύρου