Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Εκατέρωθεν προτάσεις για την ασφάλεια της Δ.Δ.Ο.

Η πρόταση των τούρκων για τις εγγυήσεις ήταν αναμενόμενη ως πρόταση από κατοχική και επεκτατική χώρα η οποία εξυπηρετείται στα σχέδια της και απο την πολιτισμική μειονότητα των “τουρκοκυκρίων”.

Η πρόταση του Αναστασιάδη για 2.500 ξένους χωροφύλακες σε μια υποτιθέμενη ελεύθερη και δημοκρατική χώρα αποτελεί κατάντημα.

Το κυπριακό πρόβλημα έχει ως κύρια αιτία του τον τουρκικό επεκτατισμό αφενός και αφετέρου την δική μας υποχώρηση και την συνεχή άρνηση υποστήριξης των δικαίων μας και κατάθεσης πρότασης που θα επιλύσει όλα τα προβλήματα που άφησε η μετα-αποικιοκρατία , ως λύση άσκησης του δικαίου της αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης και μετάβασης σε ένα κοινωνιοκρατικό πολίτευμα όπου η ίδια η κοινωνία θα ασκεί εξουσία σε πολλά επίπεδα μέσα από θεσμούς που θα διασφαλίζουν την ισότητα των πολιτών, ανεξαρτήτου πολιτισμικής ταυτότητας, και την συλλογική συμμετοχή τους στην λαϊκή εξουσία και κυριαρχία δια των τοπικών και εργασιακών λαϊκών συνελεύσεων και της πυραμιδοτής ανακλητής αντιπροσώπευσης που θα απολήγει σε ένα αποκεντρωμένο πολυκεντρικό ( σε επίπεδο επαρχίας) νομοθετικό σύστημα.

Το πρόβλημα όμως έχει φτάσει στο αποκορύφωμα του εξαιτίας της προδοτικής διαδικασίας των συνομιλιών κατά την οποία παραμερίστηκε η κυπριακή δημοκρατία και υποστασιοποιήθηκαν οι κοινότητες.

Αυτό το έγκλημα διαπράχθηκε από όλες τις κυβερνήσεις της κυρπιακής δημοκρατίας με την συναίνεση του λαού και κυρίως της σιγώσας αργυρώνητης διανόησης του.

Το κατεστημένο που κυβερνά τον τόπο δεν είναι σε θέση να καταθέσει νέα προταση στον κυπριακό λαό και στα διεθνή φόρα γιατί απλούστατα ευθύνεται για την προδοσία και οφείλει να δώσει λόγο.

Μόνο με την ανατροπή αυτού του κατεστημένου θα υπάρξει ελπίδα αλλαγής κατεύθυνσης.

Όσοι νομίζουν πως θα πείσουν του κρατούντες να αλλάξουν πορεία ενεργούντες ως μοχλοί πίεσης όχι μόνο ματαιοπονούν αλλά μάλλον υποβοηθούν τους προδότες στο ανόσιο έργο τους.

Η λύση του γόρδιου δεσμού θα επέλθει μόνο με την κόψη του σπαθιού.

Πρόταση μου ήταν και παραμένει η πολυμέτωπη σύγκρουση με το προδοτικό κατεστημένο με σκοπό την ανατροπή του και την ισοπέδωση των θεσμών εξουσίας του .

Αν μπορούν οι νέοι να το καταλάβουν αυτό που προτείνω θα σώσουν την πατρίδα και θα αναβαπτίσουν το έθνος στο ηρωικό ήθος τους.

Αν όμως παραμείνουν αδρανείς τότε η πατρίδα θα χαθεί και εγώ ως διανοητής της φύσης και της δυνάμεως δεν είμαι διατεθειμένος να θρηνώ πάνω απο νεκρά εκβράσματα της ιστορίας.

“Όποιος θέλει να ζήσει ας πολεμήσει”

Λουκάς Σταύρου