Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Να παραιτηθεί ο Αναστασιάδης

Εκείνο που περιμένω από το διάγγελμα του Αναστασιάδη είναι να πει ξεκάθαρα ότι ενώπιον μας βρίσκεται μια αδιάλλακτη κατοχική δύναμη , η Τουρκία , που σε πλήρη συμφωνία με τους τουρκοκύπριους επιθυμούν τον ολοκληρωτικό έλεγχο της πατρίδας μας , ανυποχώρητοι στις επεκτατικές τους βλέψεις.

Ως εκ τούτου να δηλώσει εντίμως την παραίτηση του και να παραδεχτεί την αποτυχία της ενδοτικής γραμμής και της διαδικασίας των συνομιλιών.

Η Κύπρος πρέπει να περάσει στην γραμμή της διεκδίκησης , με πρόταση λύσης που θα καταθέσει η κυπριακή δημοκρατία , πρόταση μετάβασης σε κοινωνιοκρατικό κράτος ( ή πραγματική δημοκρατία, που αντιτίθεται στην υπαρκτή δημοκρατία του ταξικού κράτους).

Η κατάργηση του τραπεζοκρατικού ολιγαρχικού και ληστρικού συστήματος και η αξιοποίηση της υπεραξίας της συλλογικής εργασίας του λαού θα καταστήσει την Κύπρο ισχυρή σε όλα τα επίπεδα και θα δώσει την δυνατότητα της ένοπλης σύγκρουσης με τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους (τουρκοκύπριους και ντόπιους προδότες).

Μετά το Μόντ Πελεράν αν συνεχίσουν τα οδοφράγματα να παραμένουν ανοικτά και να στηρίζεται οικονομικά το κατοχικό μόρφωμα , τότε δεν έχουμε καμιά σωτηρία.

Θα χαθούμε μέσα στη σήψη της παρακμής και της ηττοπάθειας.

Κάτω η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Λουκάς Σταύρου