Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Φραγμό στον προδότη Αναστασιάδη

Στην πενταμερή διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου όπου θα παρακαθίσουν οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και οι δύο κοινότητες, τελειώνει η κυπριακή δημοκρατία ως κράτος με μια υπόσταση και μετατρέπεται επίσημα σε δισυπόστατο κράτος με εξίσου νόμιμες και τις δυο υποστάσεις του.

Να σημειωθεί πως η κυπριακή δημοκρατία ήταν απούσα καθόλη την διάρκεια των δικοινοτικών συνομιλιών αλλά το πολιτικό κατεστημένο και η εκκλησία της Κύπρου που είναι και αυτή μέρος του εξουσιαστικού κατεστημένου έκαναν πως δεν το έβλεπαν.

Αυτό σημαίνει πως αν η πενταμερής δεν καταλήξει σε συμφωνία οι τούρκοι θα έχουν ένα νόμιμο κράτος στο βορρά και η κυπριακή δημοκρατία θα είναι το κρατίδιο των ελληνοκυπρίων.

Αν προκύψει συμφωνία , η οποία θα πάρει στη συνέχεια το δρόμο για την τελική έγκριση της, θα καθιστά άμεσα το κατοχικό μόρφωμα συμμετοχικό υποστασιποποιημένο πολιτικό υποκείμενο το οποίο δεν θα μπορεί να αναιρεθεί ακόμα και αν η συμφωνία απορριφθεί στο δημοψήφισμα.

Με λίγα λόγια η απουσία της κυπριακής δημοκρατίας στην πενταμερή είναι ήδη πράξη εσχάτης προδοσίας εκ μέρους του Νίκου Αναστασιάδη.

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον δικαιούται ο πρόεδρος της δημοκρατίας να λειτουργεί αυθαίρετα και να ενεργεί εις βάρος της κυπριακής δημοκρατίας χωρίς να υπάρχει κάποιο θεσμικό όργανο να τον ανακαλέσει στην τάξη.

Η απάντηση είναι πως υπάρχουν τα θεσμικά όργανα που έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να παρέμβουν και να αποτρέψουν την πράξη εσχάτης προδοσίας.

Αυτά τα όργανα είναι το Ανώτατο δικαστήριο και η βουλή των αντιπροσώπων.

Αν αυτά τα όργανα δεν παρέμβουν τότε σημαίνει πως συναινούν στη δολοφονία της κυπριακής δημοκρατίας.

Τέλος απομένει η γνώμη του λαού. Αν και ο λαός σιγήσει τότε αυτός ο τόπος δεν έχει πια ζώη.

Όμως όταν τα θεσμικά όργανα του κράτους συναινέσουν στην προδοσία τότε ο λαός δικαιούται να ασκήσει την κυριαρχία του δια της εξεγέρσεως και της απαιτήσεως του όπως οι ένοχοι οδηγηθούν στο λαϊκό δικαστήριο , εφόσον το ανώτατο δικαστήριο θα συμμαχήσει με τους προδότες.

Ο Αναστασιάδης δεν πρέπει να αφεθεί να πάει στην πενταμερή ως κοινοτάρχης αλλά ως πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας και σε αυτή την περίπτωση δεν θα αναφέρεται ο όρος πενταμερής αλλά τετραμερής στην οποία θα παρακάθονται και οι αντιπρόσωποι των δύο κοινοτήτων.

Ο λαός οφείλει να φράξει τον δρόμο στον προδότη Αναστασιάδη διαφορετικά θα υπογράψει την καταδίκη του και τον όλεθρο της ελληνικής πατρίδος Κύπρου.

Λουκάς Σταύρου