Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

ΔΔΟ ή ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

Η γραμμή προδοτικής λύσης του κυπριακού δεν έχει μόνο ένα στόχο δηλαδή την ΔΔΟ που φέρεται ως στόχος των διακοινοτικών συνομιλιών.

Όχι δεν είναι μόνο αυτός ο στόχος διότι υπάρχει και το δεύτερο σχέδιο που προνοεί λύση ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ.

Αυτός ο συνεταιρισμός θα επιβληθεί ως αντικατάστατο μιας αποτυχίας της ΔΔΟ και θα σερβιριστεί ως αναγκαία συνθήκη.

Η αρχή μάλιστα του εμπορικού συνεταιρισμού θα γίνει με το φυσικό αέριο.

Στο θέμα αυτό θα εμπλακούν και άλλες χώρες όπως το Ισραήλ καθώς και οι εταιρίες εξόρυξης που έχουν εξασφαλίσει την εκμετάλλευση των οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ.

Στους εμπορικούς συνεταιρισμούς εννοείται πως ορίζεται μια δικαστική αρχή ανεξάρτητη που έργο της είναι να λύνει τυχόν διαφορές και παρεξηγήσεις.

Αυτή η δικαστική αρχή είναι βέβαιο πως δεν θα είναι τα δικαστήρια της κυπριακής δημοκρατίας αλλά μια ξένη αρχή που να ικανοποιεί όλους τους συμβαλλόμενους.

Η εμπορική συμφωνία για το φυσικό αέριο είναι βέβαιο πως θα επεκταθεί και σε άλλoυς τομείς , όπως είναι οι τράπεζες και η διακίνηση των κεφαλαίων τους , η διακίνηση υπηρεσιών , η ασφάλεια κλπ.

Τα θέματα που θα αφορούν τις εμπορικές συμφωνίες θα εξετάζονται και διεκπεραιώνονται από τεχνοκρατικές ομάδες προς τις οποίες η άβουλη βουλή δεν θα έχει καμία εξουσία αλλά μάλλον θα παριστάνει ότι υπάρχει όπως συνέβη με το κούρεμα των καταθέσεων και το έγκλημα της υπερχρέωσης του κράτους και του λαού για την σωτηρία των τραπεζιτών.

Με λίγα λόγια η λεγόμενη δημοκρατία θα κανατήσει σαν μια μαϊμού στο κλουβί που θα της πετάνε φιστίκια οι επισκέπτες.

Βέβαια σε αυτή την δουλεία που θα οδηγηθεί η πατρίδα κάποιοι θα βγουν ωφελημένοι και αυτοί θα είναι οι ολιγάρχες και οι τραπεζίτες και εν γένει οι ευνοούμενοι του ταξικού κράτους.

Θα διατηρήσουν επίσης τα κεκτημένα τους οι δημόσιοι υπάλληλοι της στυγερής κυπριακής τουρκο-ρωμαίικης γραφειοκρατίας.

Τα κόμματα και οι βουλευτάδες γνωρίζουν τι θα γίνει και κανονίζουν μάλιστα τις δουλίτσες τους ώστε να αυξήσουν τον πλούτο τους και την εξουσία τους πάνω στο υποταγμένο πόπολο.

Εσύ έλληνα τι σκέφτεσαι να κάνεις;

Λουκάς Σταύρου