Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Ζήτω το 1821 - Ο αγών συνεχίζεται

Το αναγεννητικό όραμα των Ελλήνων , διαρκούσης ακόμα της βυζαντινής τυραννίας, ήταν η δημιουργία ενός αυτόνομου ελληνικού κράτους το οποίο θα ανάστηνε το ελληνικό πνεύμα και θα συνέχισε τον πολιτισμό των προγόνων μας που διακόπηκε από την ρωμαϊκή κατοχή και την εβραιοχριστιανική αλλοτρίωση.

Το όραμα αυτό καταγράφηκε από την ελληνική διανόηση και κορυφώθηκε στο έργο του Γεωργίου Πλήθωνος και στον αγώνα των μεγάλων αρματολών όπως του Κορκόνδηλου Κλαδά που συνετέλεσαν στην δημιουργία του πρώτου ελεύθερου ελληνικού στρατού της κλεφτουριάς.

Το πέρασμα από την βυζαντινή στην οθωμανική κατοχή απετέλεσε μιαν φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων δεδομένου ότι οι βυζαντινοί είχαν παραδώσει ήδη τα ανατολικά τμήματα της αυτοκρατορίας στους τούρκους τους οποίους ενέταξαν στην φρουρά τους μετά την μάχη του Μαντζικέρτ.

Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης η άρχουσα τάξη συνυφασμένη με την εκκλησία συνεργάστηκε με τους σουλτάνους στην διατήρηση της νέας τάξης.

Όμως παρά την ισχύ των Οθωμανών , ο αγώνας για την απελευθέρωση της Ελλάδος δεν διακόπηκε αλλά περνώντας μέσα από διάφορες φάσεις επαναστατικών κινημάτων κορυφώθηκε στην επανάσταση του 1821 στα πλαίσια και των νέων γεωπολιτικών συνθηκών που ακολούθησαν την γαλλική επανάσταση.

Στον απελευθερωτικό αγώνα συμμετείχαν όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτου οικονομικής τάξης πλούσιοι και φτωχοί και έδωσαν τα πάντα για τον αγώνα.

Αυτούς τους ήρωες τιμούμε σήμερα έχοντας επίγνωση πως ο αγώνας δεν τελεσφόρησε αλλά πέρασε στα χέρια της ντόπιας εγκάθετης ολιγαρχίας με την υποστήριξη των ξένων δυνάμεων και των διεθνών τραπεζιτών.

Το κράτος που μας επέβαλαν οι νέοι κατακτητές συνεχίζει την πνευματική αλλοτρίωση , την εκμετάλλευση και αρπαγή της εθνικής εργασίας και κρατά αλυσοδεμένη σε σκοτεινό μπουντρούμι την ελληνική βούληση.

Αυτό το ξενοκρατούμενο σύστημα της χρισιανοδημοκρατικής τυραννίας που μας επέβαλαν οφείλουμε να το καταστρέψουμε και να αναστήσουμε την Ελλάδα που ονειρεύτηκαν οι αγωνιστές , μιαν Ελλάδα που θα ανήκει στον εργαζόμενο λαό της και θα συνεχίσει το πολιτισμικό οικοδόμημα της αρχαίας Ελλάδος για να καταυγάσει εκ νέου το φως σε ένα κόσμο που βυθίζεται στο γιαχβικό σκότος.

Λουκάς Σταύρου