Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Ελληνικός κοινοτισμός

Ελληνικός κοινοτισμός. Το πολιτειακό σύστημα που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών παρακάμπτοντας τις μεγάλες ιδεολογίες του 20ου αιώνα και των ημερών μας, δηλαδή της καπιταλιστικής και σοσιαλιστικής δημοκρατίας, του κομμουνισμού , του φασισμού και του εθνικοσοσιαλισμού.

Ο ελληνικός κοινοτισμός είναι το φιλοσοφικό απόσταγμα της ελληνικής πολιτειακής παράδοσης προσαρμοσμένης στους σύγχρονους καιρούς και τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό έθνος.

Το ουσιώδες της πρότασης μας είναι ότι εδράζεται στην εθνική μας κληρονομιά και στην εμπράγματη συνέχεια της φιλοσοφικής-πολιτειακής σκέψης χωρίς προσφυγή σε αντιγραφές ξένων ιδεολογιών.

Ξανασκεφτόμαστε αυτόνομα την ιστορία μας και επαναφέρουμε την πολιτειακή σκέψη την οποία ο ρωμαιο-βυζαντινός σκοταδισμός καταβαράθρωσε δια της βίας.

Ως εκ τούτου ο ελληνικός κοινοτισμός αποτελεί αναγέννηση της ελληνικής σκέψης και κάθετη εναντίωση στον παρατεταμένο σκοταδισμό που θεσμοθετήθηκε στη σύγχρονη καπιταλιστική δημοκρατία.

Στα ισχύοντα δεδομένα του ελληνισμού ο ελληνικός κοινοτισμός που προτείνω αποτελεί μια ελάχιστη προσπάθεια ναρκοθέτησης του συστήματος της καπιταλιστικής δημοκρατίας, του κληρικαλισμού (παπαδοκρατία), της τραπεζοκρατίας, των ανοικτών συνόρων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λουκάς Σταύρου