Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Το δίκαιο της αυτοθέσμισης και η επιστροφή στους θεούς μας

Όποια λύση προκύψει από το τραπέζι των συνομιλιών θα είναι λύση άδικη που απλά θα αναγνωρίζει και επικυρώνει τα αποτελέσματα της βίας που ασκήθηκε στο λαό μας από τους εγγλέζους κατασκευαστές του συντάγματος της Ζυρίχης και τους Τούρκους εισβολείς , υπό το πρίσμα των συμφερόντων της ντόπιας παρασιτικής ολιγαρχίας.

Μοναδική λύση είναι η μετάβαση στην πραγματική δημοκρατία με την συμμετοχή του λαού μέσω ανακλητών αντιπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων και των παραγωγικών ενώσεων , σε ένα συνταγματικό όργανο που θα θεσμίσει το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας .

Υπεράνω όλων είναι το δίκαιο της αυτοθέσμισης. Ένα δίκαιο που δεν το γνώρισε ο λαός μας γιατί οι εκπρόσωποι του τον πούλησαν και τον περιέπλεξαν στα σχέδια και συμφέροντα των ξένων.

Το αίτημα της δημοκρατικής θέσμισης και αναθέσμισης της κοινωνίας θα αποτελεί στο μέλλον το αίτιο των αγώνων μας ενάντια σε κάθε μορφή “λύσης” που θα επιβληθεί στην Κύπρο.

Ενάντια στην βία των κατακτητών και των προδοτών συνεργατών τους πρέπει να αντιτάξουμε την ορμή του απελευθερωτικού δημοκρατικού στρατού.

Στα πλαίσια αυτού του δημοκρατικού κινήματος εντάσσεται και η ιδέα την οποία κατέθεσα για δημιουργία ενός δημοκρατικού κινήματος με ειδικό σκοπό την υπεράσπιση του ελληνικού πολυθεϊσμού σε ένα κράτος κοσμικό και ανεξίθρησκο.

Η χριστιανική κοινωνία όπως είναι δομημένη δεν θέλει ελεύθερους πολίτες αλλά υπηκόους και σκλάβους που να φιλούν τα χέρια του παρασιτικού ληστρικού παπαδαριού και των ρυπαρών κομματαρχών και τραπεζιτών.

Η ιδέα της αυτοθέσμισης και της ανάδειξης της αρχής του πολίτου συνδέεται εκ νέου με την επανεμφάνιση της εθνικής ελληνικής θρησκείας και το πολιτικό κίνημα για την υπεράσπιση της.

Λουκάς Σταύρου