Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Διεκδικούμε την πατρώα γη και τα ιερά των θεών μας

Η μετεξέλιξη της κυπριακής δημοκρατίας βρίσκεται από καιρό σε πορεία πραγμάτωσης.

Από τα δεδομένα της υποχώρησης και της τουρκοπροσκύνησης των κρατούντων και του λαού που τους στηρίζει προκύπτει ότι αυτή η μετεξέλιξη δυνατόν να πάρει είτε την μορφή των δύο κρατών που θα συνάπτουν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ τους σε διάφορα θέματα είτε την μορφή του συνεταιρισμού δύο συνιστωσών πολιτειών ή κρατικών μορφωμάτων.

Με πιο απλά λόγια τα πράγματα οδεύουν είτε προς την διχοτόμηση είτε προς την Δ.Δ.Ο. .

Η αποτροπή αυτής της εξέλιξης θα μπορούσε να γίνει αν το κράτος της κυπριακής δημοκρατίας ή κάποια πολιτική δύναμη με απήχηση στο λαό κατέθετε μια πρόταση μετάβασης σε πραγματική δημοκρατία και ανέτρεπε την πορεία της ηττοπάθειας και της παράδοσης της πατρίδος στους κατακτητές και συνεργάτες τους.

Αυτή η πρόταση τέθηκε από το ΕΔΗΚ και δεν βρήκε αξιόλογη ανταπόκριση.

Ακόμα και όσοι την άκουσαν στο βαθμό που το κατεστημένο επέτρεψε να ακουσθεί η πρόταση μέσα από τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής αποβλάκωσης , την απέρριψαν.

Εκτός αυτού εγώ προσωπικά που εργάστηκα για την δόμηση αυτής της πρότασης και ηγήθηκα για την παρουσίαση της στο λαό , στο τέλος εγκαταλείφθηκα και από τους ίδιους τους συναγωνιστές μου οι οποίοι υιοθέτησαν την πολεμική γραμμή του καθεστώτος που κτύπησε το πρόσωπο μου στο θέμα της θρησκείας.

Εγκαταλείφθηκα από τους συναγωνιστές μου γιατί δεν δηλώνω χριστιανός ορθόδοξος αλλά έλλην εθνικός, υπερασπιστής της ελληνικής κοσμοθέασης και της φιλοσοφίας.

Όμως η πρόταση μετάβασης σε πραγματική δημοκρατία με οποιαδήποτε εξέλιξη παραμένει ο θεμέλιος λίθος του απελευθερωτικού αγώνα.

Είτε μας επιβληθεί διχοτόμηση είτε ΔΔΟ , η διεκδίκηση της πραγματικής δημοκρατίας θα αποτελέσει την βάση της ανατροπής.

Οι χριστιανοί πήραν ήδη θέση πάνω στην πρόταση μου. Δεν πρόκειται να την στηρίξουν αλλά θα ακολουθήσουν τα μονοπάτια της μειοδοσίας που οδηγούν είτε το θέλουν είτε όχι στα εκτρώματα της διχοτόμησης ή της ΔΔΟ , ανεμίζοντες πλαστικές σημαιούλες ψευτοεθνικισμού και ψευτοπατριωτισμού.

Δεν μένει λοιπόν άλλη οδός αντίστασης από την δημιουργία ενός νέου κινήματος διεκδίκησης πραγματικής δημοκρατίας που θα αποκόπτεται από τις ιδεολογίες του συστήματος της υποχώρησης , της προδοσίας και της ταξικής εκμετάλλευσης.

Ένα νέο δημοκρατικό και εθνικοκοινωνικό κίνημα που θα έχει ως στρατηγικό του βάθος την ελληνική κοσμοθέαση που περιλαμβάνει την θρησκεία των πατρώων θεών.

Ένα κίνημα διεκδίκησης , επανελλήνισης , αναγέννησης , αντίστασης και αγώνος ενάντια σε αυτούς που ποδοπατούν την γη των ελλήνων πατέρων μας και την διαμοιράζονται.

Ένα κίνημα απελευθέρωσης των ιερών μας απο τους χριστιανούς και μουσουλμάνους ποδοπατητές και βεβηλωτές.

Ένα κίνημα ελευθερίας που θα συνδεθεί με την επιστροφή στους θεούς μας.

Λουκάς Σταύρου