Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Στρατηγικά βήματα προς την απελευθέρωση

Η απελευθέρωση της Κύπρου από την προδοτική ολιγαρχία προέχει του αγώνος για απελευθέρωση από τις κατοχικές δυνάμεις των τούρκων και των εγγλέζων.

Το διάστημα που μεσολαβεί από το πρώτο στο δεύτερο βήμα πρέπει να έχει δύο στρατηγικές κατευθύνσεις.

Η πρώτη αφορά στην πρόταση λύσης που πρέπει να κατατεθεί σε όλα τα διεθνή φόρα και είναι, χωρίς άλλη επιλογή, η πρόταση μετάβασης σε πραγματική δημοκρατία.

Στα πλαίσια αυτής της πρότασης γίνεται ριζική κάθαρση στο εσωτερικό μέτωπο από την παρουσία των προδοτών και των συνεργατών τους.

Τούτο περιλαμβάνει το γκρέμισμα του μύθου του Μιχάλη Μούσκου και των επιγόνων του. Πόθεν έσχες -δήμευση των περιουσιών τους κλπ , κλπ.

Η δεύτερη κατεύθυνση αφορά στην διόρθωση της οικονομίας.

Τούτο σημαίνει το γκρέμισμα της τραπεζοκρατικής οικονομίας και την εφαρμογή εθνικοκοινωνικής οικονομίας. Στα πλαίσια αυτής της κατεύθυνσης θα πρέπει να κοινωνικοποιηθεί ο συσσωρευμένος πλούτος της εκκλησίας και της ολιγαρχίας , πλούτος που αποκτήθηκε σε συνθήκες ευνοιοκρατίας είτε από ταξικά μορφώματα είτε από ξένους κατακτητές.

Εννοείται επίσης η κρατικοποίηση ολόκληρης της περιουσίας που άρπαξαν οι τράπεζες από τον λαό και στην συνέχεια ο δίκαιος καταμερισμός της στην κοινωνία.

Η ισχυροποίηση της οικονομίας επιτυγχάνεται με την ενδυνάμωση της παραγωγικής βάσης εξ ιδίων εθνικών κεφαλαίων. Ο εθνικός χώρος της Ελλάδος παρέχεται προς ανάπτυξη επιχειρήσεων με την στήριξη της κρατικής τράπεζας παραγωγικών επενδύσεων που θα επεκταθεί και στην Ελλάδα.

Η εξουδετέρωση των προδοτών και των ολιγαρχών εκμεταλλευτών της κοινωνικής εργασίας θα καταστήσει το κράτος ισχυρό ώστε να ενισχύσει την άμυνα του με σύγχρονα οπλικά συστήματα και αξιόμαχο στρατό ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τις ένοπλες λαϊκές πολιτοφυλακές και την απελευθερωτική παιδεία που θα στρατιοτικοποιήσει την νεολαία της σκλαβωμένης πατρίδος.

Διότι μόνο ένα ισχυρό κράτος μπορεί να διασφαλίσει την επιβίωση του ελληνισμού στην πατρώα γη και την επέκταση της κυριαρχίας του στην κατεχόμενη επικράτεια του.

Η στρατηγική αυτή δεν επιτυγχάνεται με συμβιβασμούς και συμποσιασμούς με τους προδότες αλλά με οργίλη δωρική σύγκρουση σε όλα τα πεδία δράσεως.

Πρέπει κάθε ώρα και στιγμή να προβάλλουμε την προδοσία τους και να τροχίζουμε το ατσάλι της τιμωρίας στην συνείδηση των μαχητών που θα στελεχώνουν το απελευθερωτικό κίνημα.

Κανένας συμβιβασμός με τους προδότες και τους εκμεταλλευτές των παραγωγικών δυνάμεων του λαού. Το τέλος τους θα είναι η αρχή της απελευθέρωσης της πατρίδος και της κοινωνίας.

Η θεά της εκδίκησης ας οδηγεί τα βήματα μας προς την νίκη.

Λουκάς Σταύρου