Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Η δημοκρατία είναι όργανο του καπιταλισμού

Ο αντικαπιταλιστικός αγώνας πρέπει κατ’ ανάγκη να είναι και αντιδημοκρατικός.

Διότι η δημοκρατία είναι το πολιτικό σύστημα που παρέχει το νομοθετικό πλαίσιο εντός του οποίου υπάρχει ο καπιταλισμός.

Η δημοκρατία έδωσε σε εθνικό επίπεδο την δυνατότητα στο τραπεζίτη να άρχει της εθνικής οικονομίας και να ληστεύει ανενόχλητα την συλλογική εργασία της κοινωνίας.

Οι ντόπιοι τραπεζίτες συνασπισμένοι με τους τραπεζίτες όλων των εθνών σε διεθνές επίπεδο δημιούργησαν μια υπερεξουσία που βρίσκεται πάνω από τις εθνικές και λαϊκές κυριαρχίες.

Το διεθνές τραπεζικό σύστημα με τη σειρά του ως ύπατος φορέας εξουσίας και ισχύος επέβαλε διεθνώς την δημοκρατία ως πολιτικό σύστημα δια του οποίου εξυπηρετείται η ολιγαρχία των τραπεζιτών σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

Κάτω από αυτό το τυραννικό και ληστρικό σύστημα , ο αρχαίος δήμος τον οποίο επικαλούνται οι κρατούντες , δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή μάζα της κοινωνίας πάνω στην οποία ασκείται πλύση εγκεφάλου δια των ελεγχομένων μέσων ενημέρωσης και των πολλαπλών θεσμών εξουσίας και ελέγχου της σκέψης και της συμπεριφοράς που εκτείνεται από την θρησκευτική συνείδηση μέχρι την μόδα.

Η δημοκρατία είναι το πολιτικό θεμέλιο του καπιταλισμού και το πολιτικό εργαλείο επιβολής και εξυπηρέτησης των καπιταλιστικών συμφερόντων που κορυφώνονται στην τραπεζοκρατική οικονομία.

Συνεπώς η ανατροπή του καπιταλισμού δεν μπορεί να επιτευχθεί δια της δημοκρατίας αλλά δια της εθνικοκοινωνικής πολιτικής ανασυγκρότησης που προϋποθέτει την αντικατάσταση της δημοκρατίας από το εθνικοκοινωνικό πολίτευμα.

Λουκάς Σταύρου