Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Ο δρόμος της σωτηρίας της Κύπρου

Ο μοναδικός τρόπος διασφάλισης της παρουσίας του ελληνισμού στην Κύπρο είναι να γίνει το συντομότερο δυνατό ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα.

Παράλληλα με αυτή την κίνηση πρέπει να καταγγελθούν ως προδοτικές όλες οι συμφωνίες και παραχωρήσεις του κυπριακού κατεστημένου προς το κατοχικό μόρφωμα.

Συνακόλουθα να τεθεί σε όλα τα διεθνή φόρα καθώς και στους νόμιμους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας σχέδιο λύσης μετάβασης σε πραγματικά ανεξάρτητο κράτος με κοινωνιοκρατικό πολίτευμα.

Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου θα καταγγέλλεται τόσο η βρετανική παρουσία και το Ζυριχικό κατάλοιπο τυραννίας όσο και η παράνομη παρουσία του τουρκικού κατοχικού στρατού και η συνεργασία των ‘τουρκοκυπρίων’ με αυτόν.

Εφόσον διασφαλιστεί η κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας στην ΑΟΖ και στην ελεύθερη εδαφική επικράτεια της , τότε μπορεί να τεθεί η προοπτική της διεκδίκησης και του πολύμορφου απελευθερωτικού αγώνα.

Αν δεν γίνουν αυτά τα βήματα , η Κύπρος θα συρθεί είτε με λύση ΔΔΟ είτε με διχοτόμηση και τεχνοκρατικό συνεταιρισμό , στην γεωπολιτική επιρροή της Τουρκίας και ο ελληνισμός θα έχει την τύχη της Ίμβρου και της Τενέδου.

Λουκάς Σταύρου