Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Αντιταξικός και αντικατοχικός αγώνας

Πάνω σε δυο άξονες πρέπει να στηριχθεί η υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο ένας είναι η ισχυροποίηση της άμυνας της και ο άλλος είναι η οικονομική ισχυροποίηση της κοινωνίας.

Ισχυρή άμυνα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ισχυρή οικονομία που θα είναι ικανή πάνω από όλα να κρατήσει τους νέους στην Κύπρο.

Συνεπώς το πρώτιστο είναι η οικονομική ισχυροποίηση της κοινωνίας η οποία ασθενεί επειδή κατευθύνεται και αφαιμάσσεται από τις διάφορες ομάδες της ολιγαρχίας με την συνδρομή του αστικού , ταξικού κράτους της υπαρκτής δημοκρατίας.

Αναφορικά με το κυπριακό πρόβλημα η Κύπρος πρέπει ανεξαρτήτως χρόνου και θυσιών , να αντισταθεί στον τουρκικό επεκτατισμό που χρησιμοποιεί τους τουρκοκύπριους ως εργαλεία του.

Έχει όμως υποχρέωση η κυπριακή δημοκρατία να μεταβεί σε ένα κράτος δικαίου σε ένα κοινωνιοκρατικό κοσμικό κράτος και να καλέσει και τους τουρκοκύπριους να ενταχθούν σε αυτό , να εγκαταλείψουν τον τουρκικό επεκτατισμό και να αντιταχθούν σε όσους τον υπηρετούν.

Διότι το ισχύον ταξικό θρησκευτικώς προσδιορισμένο κράτος δεν μπορεί να φέρει την δίκαιη ειρήνη.

Δια τούτο ξεπουλά την πατρίδα για να διαμοιράσει την Κύπρο στις εκατέρωθεν ληστρικές ολιγαρχίες.

Η γραμμή της υποχώρησης και παραχώρησης στο κατοχικό μόρφωμα εκπορεύεται από ταξικά ολιγαρχικά συμφέροντα.

Αν αυτά τα εξουσιαστικά ολιγαρχικά συμφέροντα ανατραπούν τότε θα ανοίξει ο δρόμος για μια ελεύθερη και κονωνιοκρατική Κύπρο που θα δύναται να ασκεί το δίκαιο της αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης μέσα από την βούληση της εξουσιάζουσας κοινωνίας της.

Εχθροί της Κύπρου είναι όσοι πατούν την εδαφική της κυριαρχία , ο τουρκικός και βρετανικός στρατός κατοχής αλλά και όσοι πατούν και αρπάζουν την εργασία του λαού της , οι ντόπιοι γραβατοφόροι και ρασοφόροι ολιγάρχες , ληστές και παράσιτα.

Απαιτείται με ένα λόγο αγώνας αντιταξικός και αντικατοχικός.

Λουκάς Σταύρου