Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Πως θα αντισταθούμε σε τούρκους και προδότες

Πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας μην σας εξαπατούν οι προδότες.

Δώσανε κρατική υπόσταση στο κατοχικό μόρφωμα από την εποχή των προδοτικών συμφωνιών κορυφής Μούσκου - Ντενκτάς που ενδυναμώθηκε με τις υπόλοιπες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και δια της δολερής εμπράγματης διευθέτησης.

Πάνω σε αυτή την βάση ο διάλογος στο Κρανς Μοντάνα στηριζόταν στην προϋπόθεση των δύο ξεχωριστών εκλογικών σωμάτων που θα έθεταν σε δημοψήφισμα το σχέδιο που τυχόν θα προέκυπτε , δηλαδή τα δύο εκλογικά σώματα θα ενεργούσαν ως συνταγματικά υποκείμενα με κρατική υπόσταση.

Η κατάληξη των συνομιλιών δεν πρέπει να σας εφησυχάζει.

Διότι ήδη οι τούρκοι έθεσαν ως στόχο τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ και την άρση της “απομόνωσης” που τους επιβάλλει η διοίκηση του νότου όπως λένε.

Ο νότος βέβαια δεν έχει ισχυρή άμυνα να προστατεύσει την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο τούρκος ο οποίος διερευνά ήδη τις προθέσεις των διαφόρων παιχτών που ενδεχομένως να προστάτευαν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όταν ο τούρκος βγάλει τα συμπεράσματα του δεν θα μείνει με δεμένα τα χέρια αλλά θα μπει στη φάση της βίαιης επίθεσης.

Σε αυτή τη φάση θα επιζητήσει την άμεση μετατροπή της ΑΟΖ μας σε γκρίζα ζώνη με θερμό επεισόδιο στη θάλασσα και την ξηρά.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι προδότες θα συνταχθούν με τους τούρκους όπως παλαιότερα που δήθεν εξαναγκάσθηκαν να υπογράψουν την μετατόπιση των τουρκοκυπρίων στην κατεχόμενη ζώνη που ήταν και ο κεντρικός πολιτικός στόχος της εισβολής.

Σε αυτές τις συνθήκες η μόνη αντίσταση θα προέλθει εκ του λαού και μάλιστα από εκείνους που θα είναι έτοιμοι να κινηθούν αστραπιαία και με σχέδιο.

Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να εργασθούμε. Όσοι σταθούν εμπόδιο σε αυτή τη φάση θα δώσουν λόγο αργότερα. Κανένα έλεος σε κανένα προδότη.

Επαγρύπνηση , προετοιμασία , αστραπιαία εκτέλεση του σχεδίου αντίστασης.

Λουκάς Σταύρου