Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Οι σταθερές της Ομοσπονδίας

Όποια μορφή ομοσπονδίας και αν αποδεχτείτε κύπριοι θα αποδεχτείτε κάποιες σταθερές που θα ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις.

  1. Θα αποδεχτείτε τελεσίδικα τα αποτελέσματα του δικαίου της βίας δηλαδή της τουρκικης εισβολής και των αποτελεσμάτων της επι του εδάφους της κυπριακής δημοκρατίας.

  2. Θα μετατρέψετε το κράτος της κυπριακής δημοκρατίας σε σε δύο συνιστώντα κράτη που συμφωνούν σε μια μορφή συνεργασίας δηλαδή σε δύο συνταγματικά υποκείμενα που όποτε θέλει ένα εξ αυτών δικαιούται να αναιρέσει την συμφωνία και να κρατήσει την κρατικότητα του ενισχυμένη με το δίκαιο της αυτοδιάθεσης. ( Αυτό θεωριτικά θα φαντάζει δύσκολο όμως πρακτικά δεν θα αποκλείεται όπως έγινε και το 1963 με την αυθαίρετη απόσχιση των τότε τουρκοκυπρίων. Το αποτέλεσμα θα είναι η παράλυση της ομοσπονδίας με απροσδιόριστα δραματικά επακόλουθα).

  3. Θα παραχωρήσετε με λίγα λόγια άμεση αυτοδιάθεση στους τούρκους κατακτητές και διαγραφή όλων των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει . Δεν χρησιμοποιώ τον προπαγανδιστικό όρο τουρκοκύπριοι διότι θα ξέρετε φαντάζομαι πως στα κατεχόμενα δεν υπάρχουν οι τουρκοκύπριοι του 1960 που εσείς νομίζετε αλλά μόνο τούρκοι που αποτελούν ένα ενιαίο εκλογικό σώμα το οποίο μάλιστα οι διαδικασίες των συνομιλιών έχουν αποδεχθεί προ πολλού.

  4. Τα συνιστώντα κράτη που θα συστήσουν την ομοσπονδία θα είναι ίσα μεταξύ τους και θα παραχωρήσουν κάποιες αρμοδιότητες στη κεντρική ομόσπονδη διοίκηση. Η ισότητα αυτή θα εκφραστεί στα διάφορα ομοσπονδιακά όργανα. Επίσης η κεντρική διοίκηση της ομοσπονδίας θα είναι μετέωρη στις όποιες στρατηγικές αποφάσεις του τουρκικού κράτους -συνταγματικού υποκειμένου.

  5. Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούν κυριαρχία στην εδαφική τους ζώνη και μάλιστα θα εκφράζουν αυτή την κυριαρχία τους και σε κάποιες σχέσεις τους με άλλα κράτη όπως εμπορικές , πολιτισμικές κλπ, πράγμα που σημαίνει πως το συνιστών τουρκικό κράτος δεν θα αποκοπεί ούτε στο ελάχιστο από την Τουρκία αλλά θα ενδυναμώσει περισσότερο τις σχέσεις του. Θα μπορούν να διατηρούν ακόμα και προξενεία σε όλες τις χώρες όπως κάνουν άλλοστε και τα κρατίδια της ομόσπονδης Γερμανίας στις Βρυξέλες.

  6. Θα ενταφιάσετε για πάντα το δίκαιο της αυτοδιάθεσης και το όραμα της απελευθέρωσης.

  7. Θα εργαστείτε για τον πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου διότι στο βορρά θα υπάρχει ένα τουρκικό κράτος με ταμπέλα τουρκοκυπριακή και στο νότο θα εξακολουθήσει το υφιστάμενο πορνείο της διαφθοράς , του ξεπλύματος χρήματος, και της ταξικής ολιγαρχικής εκμετάλλευσης.

Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με όλες τις μορφές της , είτε χαλαρή είτε ισχυρή είτε με λουλουδένιο περιεχόμενο όπως θέλουν οι πατριδοκάπηλοι του ΔΗ.ΚΟ. και των πέριξ αυτού συνσταυλιζομένων θα καταλήγει στον όλεθρο του ελληνισμού.

Τέλος δεν έχει νόημα η αντιπαλότητα που επιδίδονται τα όργανα του κατεστημένου για την χαλαρή ή ισχυρή ομοσπονδία διότι θα πρέπει να δούμε όλα τα στοιχεία που αφορούν την λειτουργία του κράτους. Να πούμε επίσης πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για την δημοσιονομική πολιτική η οποία έχει μεγάλη σημασία αν κρίνουμε από την περιπέτεια της Ε.Ε στην τραπεζική κρίση η οποία δεν έχει λήξει ακόμα.

Η προχειρότητα των κρατούντων εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους.

Απέναντι στην πορεία του ολέθρου εμείς ως ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αντιτάσσουμε την ΕΝΤΑΞΗ της Κύπρου στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Λουκάς Σταύρου