Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Η ένταξη της Κύπρου στην Ελληνική Δημοκρατία

Η πρόταση της ΕΝΤΑΞΗΣ της Κύπρου στην Ελληνική Δημοκρατία

Η πρόταση ΕΝΤΑΞΗΣ της Κύπρου στην Ελληνική Δημοκρατία εδράζεται σε δύο άξονες.

Ο πρώτος αφορά στην αυτοδιάθεση των κυπρίων την οποία δεν μας στέρησε κανένας. Διαθέτουμε αυτοδιάθεση και την ασκήσαμε για πρώτη φορά το 1963 με την εφαρμογή του δικαίου της ανάγκης και αποκρούσαμε την προσπάθεια του τουρκικού επεκτατισμού που με την συνεργασία των τουρκοκυπρίων επεχείρησαν την ένρηξη της συνταγματικής νομιμότητας.

Να σημειώσουμε εδώ οτι οι τουρκοκύπριοι ως κοινότητα που την όρισε το ντεφάκτο σύνταγμα της Ζυρίχης , αυτοκαταργήθηκαν με την πράξη της αποχώρησής τους από την κυπριακή Δημοκρατία και αυτοκαταργήθηκαν επίσης εκείνα τα άρθρα του δοτού συντάγματος της Ζυρίχης που προνοούσαν ποσοστοτικές και άλλες συμμετοχές στο κράτος.

Την αυτοδιάθεση μας την ασκήσαμε επίσης το 2004 με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με αυτές τις δύο πράξεις ακυρώσαμε όλες εκείνες τις απαγορευτικές πρόνοιες του Ζυριχικού συντάγματος που δήθεν περιόριζαν την αυτοδιάθεση μας. Την αυτοδιάθεση μας την περιόριζαν οι προδότες που επέβαλαν ντεφάκτο την Ζυρίχη χωρίς να ρωτήσουν τον λαό. Ήταν δηλαδή πολιτική απόφαση των κρατούντων να στραγγαλίζουν την αυτοδιάθεση μας η οποία τίθεται ως βάση για κάθε συνταγματική νομιμότητα.

Πρέπει να γνωρίζουμε οτι το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1963 και εντεύθεν δεν είναι το δικοινωτικό μόρφωμα που μας επιβλήθηκε στη Ζυρίχη αλλά είναι ένα ενιαίο δημοκρατικό κράτος που το συνταγματικό και εκλογικό του υποκείμενο εδράζεται στην αρχή της ισότητας μεταξύ των νομίμων πολιτών του όπου κάθε άνθρωπος και μια ψήφος.

Ο δεύτερος άξονας επι του οποίου εδράζεται η πρόταση της ΕΝΤΑΞΗΣ είναι οι γεωπολιτικές συνθήκες που υπαγορεύουν την ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ προς αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού.
Θέλουμε να ενδυναμώσουμε την Κύπρο μέσα από αρραγείς σχέσεις με τον φυσικό μας σύμμαχο που είναι η Ελλάδα και οχι να την παραδώσουμε σε νταβατζίδες τύπου Ισραήλ και Αμερικανοσιωνιστών που στο τέλος θα αποτελέσουν μια άλλη κατοχική δύναμη στην πατρίδα μας.

Η ΕΝΤΑΞΗ της Κύπρου στην Ελληνική Δημοκρατία δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την μετατροπή της ελεύθερης επικράτειας της σε επαρχία ενός Αθηνοκεντρικού κράτους που θα ξεχάσει την κατεχόμενη επικράτεια μας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα παραμείνει όπως παρέμεινε με την ένταξη της στην ευρωπαϊκή ένωση για να εξακολουθήσει να διεκδικεί την επέκταση της κυριαρχίας της στην κατεχόμενη επικράτεια της.

Η ΕΝΤΑΞΗ της Κύπρου με την Ελληνική Δημοκρατία είναι εφικτή και επιβεβλημένη και μπορεί να πραγματωθεί μέσα από μια πορεία ενταξιακών διαπραγματεύσεων μιας διυπουργικής επιτροπής με την ανάλογη επιτροπή από την Ελληνική κυβέρνηση.

Οι επιτροπές αυτές θα αποφασίσουν σε μια πορεία ολοκλήρωσης όπως συμβαίνει και με την Ευρωπαϊκή Ένωση , πως θα γίνει η ΕΝΤΑΞΗ και ποια βήματα θα ακολουθηθούν. Πρόταση δική μας είναι πως προηγείται η στρατιωτική ένωση όπου ένα επιτελείο θα αναλάβει την διοίκηση του στρατού μαζί με το υπουργείο άμυνας της Ελλάδος. Η Κύπρος θα μπορεί να έχει το υφυπουργείο άμυνας και να συνδιοικεί τις ελληνικές μεραρχίες που θα βρίσκονται στο νησί καθώς και όλα τα όπλα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Ομοίως θα μπορούσε να γίνει και η ενοποίηση του υπουργείου εξωτερικών όπου η Κύπρος και η Ελλάδα θα θέσουν από κοινού σε όλα τα διεθνή φόρα το αίτημα της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ και της εκδίωξης των βαρβάρων από την γη μας.

Πάνω σε αυτό το πλάνο θα μπορούσε να τεθεί και η συμμετοχή κυπρίων βουλευτών στην ελληνική βουλή καθώς και η δημιουργία ενός κοινού συντονιστικού οργάνου με συμμετοχή των δύο κρατών μας αλλά και με συμμετοχή των αδελφών μας βορειοηπειρωτών και των άλλων σκλαβωμένων ελλήνων καθώς και των αποδήμων και των αδελφών μας Γραικάνων ώστε να αρχίζει να υλοποιείται το μεγάλο όραμα , η νέα μεγάλη ιδέα τους ελληνισμού, το ΚΟΙΝΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.