Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Καταγγέλλω τους προδότες

Η Κυπριακή Δημοκρατία από το 1963 και εντεύθεν δεν έχει στο εκλογικό και συνταγματικό της σώμα τους λεγόμενους τουρκοκύπριους όπως καθορίζονταν από το δοτό σύνταγμα της Ζυρίχης.

Η Κυπριακή Δημοκρατία εδράζεται έκτοτε όχι στην δικοινοτικότητα του 60 αλλά στην ισότητα των πολιτών όπου κάθε άνθρωπος μια ψήφος χωρίς ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Η επαναφορά των λεγομένων τουρκοκυπρίων στο εκλογικό σώμα της Κ.Δ. είναι πράξη ακύρωσης του δικαίου της ανάγκης που εφαρμόστηκε το 1963 και δια αυτού έγινε δυνατή η προάσπιση της Κ.Δ από την προσπάθεια ένρηξης της συνταγματικής νομιμότητας της από τους τότε τουρκοκύπριους και νυν τούρκους κατακτητές.

Η πράξη αυτή αποτελεί αντι-ιστορική υποχώρηση και παραχώρηση δικαιωμάτων στους κατακτητές. Είναι πράξη προδοτική που εκ των πραγμάτων θα ανατινάξει την νομιμότητα του νέου συντάγματος του δικαίου της ανάγκης και θα επαναφέρει την δικοινοτικότητα στο εκλογικό και συνταγματικό σώμα της Κ.Δ.

Με λίγα λόγια ενω οι τούρκοι θα κατέχουν την μισή μας πατρίδα , δηλαδή την κατεχόμενη επικράτεια της Κ.Δ ταυτόχρονα θα συναποφασίζουν και θα επιβάλλουν την θέληση τους στην ελεύθερη επικράτεια της Κ.Δ..

Οι τελευταίοι προέδροι , Τάσσος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Χριστόφιας και Νίκος Αναστασιάδης μεθόδευσαν αυτή την πολιτική εισβολή των λεγομένων τουρκοκυπρίων , την αθώωση και επιστροφή των αποσχιστών και στασιαστών άνευ όρων με σκοπό να δημιουργήσουν νέα δεδομένα και να επιβάλουν εμπράγματη διευθέτηση του κυπριακού στα πλαίσια ενός τουρκοσυνεταιρισμού που θα αποκόψει για πάντα την Κύπρο από την εθνική γεωπολιτική σφαίρα και θα την παραδώσει στην τουρκική ζώνη επιρροής με δραματικές συνέπειες.

Η δόλια επαναφορά των λεγομένων τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή Δημοκρατία στρέφεται κατά της αυτοδιάθεσης την οποία ασκήσαμε το 1963 αλλά και το 2004 και απαιτούμε να ασκήσουμε και στο άμεσο μέλλον με την ένταξη μας στην Ελληνική Δημοκρατία.

Οι κρατούντες προκειμένου να ακυρώσουν την εθνική μας προσπάθεια φέρνουν από την πίσω πόρτα τους τούρκους ως συνεργάτες τους εναντιον μας.

Καταγγέλλω αυτή την προδοτική κίνηση των κρατούντων , καταγγέλλω την επιστροφή της δικοινοτικότητας και καλώ τον λαό ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος - ΕΑΚ να σταθεί φραγμός στα σχέδια των προδοτών και των τούρκων συνεργατών τους.

Λουκάς Σταύρου Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΕΑΚ Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα