Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Το νόημα των ευρωεκλογών

Σε αυτές τις εκλογές ο εθνικοκοινοτισμός η ιδεολογία του επαναστατικού λαϊκού εθνικισμού αν κατορθώσει να δημιουργήσει ένα ρεύμα συμπαράστασης μέσα στο λαό θα είναι μεγάλη νίκη.

Διότι θα τεθούν οι βάσεις της οργάνωσης του μέσα στα λαϊκά στρώματα, μέσα στις κοινότητες και τους χώρους εργασίας, ώστε από αυτή την βάση να δώσουμε την μάχη ενάντια στους θεσμούς του καπιταλισμού που είναι η τραπεζοκρατία και η βουλή των κομματικών συμμορίτικων μηχανισμών.

Στηριζόμενοι πάνω στην αρχή της αυτοοργάνωσης σε τοπικό κοινοτικό ή εργασιακό επίπεδο θα αντιταχθούμε στην επιρροή των κομματικών μηχανισμών και των συνδικάτων της δεξιάς και της αριστεράς υποδούλωσης.

Θα πολεμήσουμε τα συνδικάτα του συστήματος για να προτάξουμε τις δικές μας εργασιακές προτάσεις και αιτήματα που ξεκινούν από την σύγκρουση μας με την μετανάστευση, την συμμετοχή των εργατών στις μεγάλες επιχειρήσεις, στη στέγαση του λαού μέσα από την κοινωνικοποίηση του συσσωρευμενου πλούτου στα πλαίσια της ισόρροπης ανακατανομής του δημιουργημένου πλούτου από την εργασία του λαού, την αναδιανομή της αγροτικής γης και άλλα πολλά.

Θα πολεμήσουμε το ισχύον νομοθετικό σύστημα που συγκεντρώνεται στις συμμορίες των κομμάτων για να εδραιώσουμε την πολιτεία των κοινοτήτων , το νέο νομοθετικό σύστημα που θα παράγεται και εδράζεται στην αρχή των λαϊκών κοινοτικών συνελεύσεων και θα αναπτύσσεται στην αποκεντρωμένη δομή των επαρχιακών νομοθετικών συνελεύσεων.

Θα πολεμήσουμε την διαφθορά , την εγκληματικότητα που παράγει το ίδιο το σύστημα του ταξικού συμμορίτικου κράτους της υπαρκτής δημοκρατίας τους προτάσσοντας το αίτημα της θέσμισης των ενόπλων λαϊκών πολιτοφυλακών για να τσακίσουμε σε κάθε γειτονιά τον σκοτεινό υπόκοσμο των ναρκωτικών, την παράνομη εργασία , την εκμετάλλευση των ντόπιων εργατών , το πλέγμα της διαφθοράς που εξυφαίνεται αενάως από τους κομματικούς μηχανισμούς.

Αυτό είναι το νόημα των ευροεκλογών για εμάς τους εθνικοκοινοτιστές.

Να βάλουμε τις βάσεις της αντίστασης και της σύγκρουσης με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.

Στόχος μας είναι να περάσει η εξουσία στο λαό μέσα από νέους ατράνταχτους θεσμούς. Τότε μόνον αυτός ο λαός, ασκώντας το αυτεξούσιο της εργασίας του, θα οργανώσει και πραγματώσει μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις του έθνους τον απελευθερωτικό αγώνα κατά των τούρκων και βρετανών κατακτητών.

Λουκάς Σταύρου

Υποψήφιος ευρωβουλευτής

Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα - ΕΑΚ