Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Η πολιτική προέλαση των τούρκων στην Κύπρο

Οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις , του Τάσσου Παπαδόπουλου, του Δημήτρη Χριστόφια και του Νίκου Αναστασιάδη στα πλαίσια της γραμμής εμπράγματης διευθέτησης του κυπριακού κατάφεραν να εντάξουν τους τούρκους στο εκλογικό σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το γεγονός οτι ένας τούρκος κατάφερε να βγει ευρωβουλευτής ήταν αναμενόμενο.

Αν η κατάσταση μείνει ως έχει , στο μέλλον θα έχουμε πολλούς τούρκους βουλευτές που ταυτόχρονα θα απολαμβάνουν και τα οφέλη της κατοχής όντες πολίτες και από τις δύο πλευρές της τάφρου.

Κοντολογίς , η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 2004 και εντεύθεν , αντί να υπερασπιστεί την κυριαρχία της Κύπρου έστρωσε κόκκινο χαλί στην πολιτική προέλαση των τούρκων.

Αν δεν πέσει αυτό το κατεστημένο η Κύπρος δεν έχει καμιά ελπίδα επιβίωσης.

Θα ελεγχθεί ολοκληρωτικά από την Τουρκία αφού χάσει πρώτα την κυριαρχία της και την αυτοδιάθεση της υπο την βαριά σκιά της ευρωπαϊκής ένωσης.

Υ.Γ. Το γεγονός οτι οι τουρκοκύπριοι είναι ταυτόχρονα και πολίτες του κατοχικού μορφώματος δεν επιτρέπει να τους διαχωρίζουμε από τους τούρκους έποικους και κατακτητές, διότι θα εξυπηρετούν και εκείνων τα συμφέροντα.

Πρέπει επίσης να μας πουν οι κρατούντες με ποια μέθοδο εγγράφονται αυτόματα οι τουρκοκύπριοι στους εκλογικούς καταλόγους εφόσον η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έκανε κάποια απογραφή στα κατεχόμενα; Ποιοί είναι αυτοί οι 81.000 τουρκοκύπριοι;

Βέβαια αυτά τα ερωτήματα όφειλαν να τα θέσουν οι βουλευτές και να καλέσουν την κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρη απάντηση αλλά τέτοια ερωτήματα δεν απασχολούν τα κόμματα της βουλής μηδενός εξαιρουμένου.

Δυστυχώς δεν υπάρχει στη βουλή ένα κόμμα ή κίνημα που να έχει το σθένος να συγκρουστεί με τους κρατούντες.

Το θετικό είναι που μόνο ένα 42 % του λαού στηρίζει αυτό το σύστημα της κομματικής αυτονόμησης και του κυβερνητικού αυταρχισμού.