Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Μετεκλογική δράση

Οι εκλογές τελείωσαν.

Τώρα τι πρέπει να κάνουμε; Να περιμένουμε να επανεμφανιστούμε τις επόμενες εκλογές και να ζητιανεύουμε κάποια λεπτά προβολής από τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης;

Όχι βέβαια.Αυτό θα ήταν καταστροφική αδράνεια.

Κάποιες εκατοντάδες πολιτών μας στήριξαν και έτσι μας έδωσαν εντολή να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Εμείς τους υποσχόμαστε οτι θα συνεχίσουμε και τους ενημερώνουμε πως έχουμε αρχίσει ήδη την προετοιμασία για να πάμε στις κοινότητες των πολιτών να διδάξουμε την ιδεολογία του ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΥ αλλά και να διδαχθούμε από τον λαό, να πληροφορηθούμε , να μάθουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και εκ της γνώσης αυτής να δομήσουμε την πολιτική μας πρόταση επί των αρχών του κοινοτισμού.

Επειδή όμως αναφερόμαστε στον κοινοτισμό πρέπει να πούμε πως έχουμε υποχρέωση να εξηγήσουμε στο λαό τι είναι ο κοινοτισμός, ποιές είναι οι αρχές του και από που προέρχονται αυτές οι αρχές και πως αυτές οι αρχές συγκρούονται με το θεσμικό πλαίσιο του ταξικού ολιγαρχικού κράτους και της τραπεζοκρατικής οικονομίας.

Να εξηγήσουμε στο λαό πως μπορεί να ανατραπεί η υπάρχουσα ανισορροπία ισχύος και να επιτευχθεί η ανάκτηση της λαϊκής ισχύος και κυριαρχίας δια της οποίας θα προκύψει ένα νέο θεμελιώδες νομοθετικό πλαίσιο δηλαδή το πρώτο λαϊκό σύνταγμα που θα ορίσει τους θεσμούς της λαϊκής πολιτικής εξουσίας και αυτεξουσίας της εργασίας του λαού ήτοι της λαϊκής οικονομικής εξουσίας.

Να διδάξουμε επίσης τον λαό την σημασία της οικοσυστημικής καλλιέργειας και της επιστροφής στις κοινότητες της υπαίθρου και πως αυτό το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί μέσα από ένα νέο σύστημα διακίνησης του χρήματος που θα αποκλείει την διαμεσολάβηση της παρασιτικής και ληστρικής τραπεζοκρατίας.

Να διδαξουμε στο λαό την σημασία των τοπικών κοινοτικών συνελεύσεων και των ενόπλων λαϊκών πολιτοφυλακών που θα διασφαλίζουν το πολιτικο-οικονομικό του αυτεξούσιο στο διηνεκές.

Να καταγγείλουμε τους κρατούντες για τις μεθοδεύσεις τους στο εθνικό θέμα της Κύπρου. Να εξηγήσουμε στο λαό την ύπουλη και προδοτική μεθόδευση της εμπράγματης διευθέτησης που τουρκοποιεί σταδιακά ολόκληρη την Κύπρο.

Να εξηγήσουμε την πρόταση μας για ΕΝΤΑΞΗ της Κύπρου στην Ελληνική Δημοκρατία.

Να οργανώσουμε το κίνημα και να το προετοιμάσουμε για την μεγάλη σύγκρουση με την προδοσία, την πλουτοκρατία και την κατοχή.

Λουκάς Σταύρου