Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Το τσίρκο των κρατούντων και η παράσταση με τους τουρκοκύπριους

Λένε οι κρατούντες πως στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές δεν θα συμμετάσχουν οι τουρκοκύπριοι παρά μόνον εκείνοι που διαβιούν στην ελεύθερη επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση η Κ.Δ. θα ασκήσει την κυριαρχία της και θα αποκλείσει την συμμετοχή των τουρκοκυπρίων που ζουν στα κατεχόμενα.

Ερώτημα: Αφού η Κ.Δ. μπορεί να ασκήσει την κυριαρχία της γιατί δεν το έκανε και στις Ευρωεκλογές;

Απάντηση των κρατούντων: Την συμμετοχή των τουρκοκυπρίων που διαμένουν στα κατεχόμενα την επέβαλε το ΕΔΑΔ (Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) στο οποίο κατέφυγαν οι τουρκοι.

Δευτερη ερώτηση: Ποιό είναι αυτό το ΕΔΑΔ, ποια αρμοδιότητα έχει να περιορίζει την κυριαρχία ενός κράτους και στη προκειμένη περίπτωση της Κ.Δ. ;

Απάντηση δική μου: Δεν έχει καμία αρμοδιότητα επι της κυριαρχίας των κρατών το ΕΔΑΔ.

Απλά οι κρατούντες χρησιμοποίησαν μια απόφαση του για να επιβάλουν εμπράγματη αλλαγή δεδομένων εντάσσοντας τους τουρκοκύπριους στο εκλογικό σώμα της Κ.Δ.

Με τον ίδιο τρόπο θα αποδεχθούν την συμμετοχή των τουρκοκυπρίων και στις άλλες εκλογές, δηλαδή τις βουλευτικές και τις προεδρικές.

Βέβαια αυτό το κόλπο θα το παρουσιάσουν ως δήθεν αναγνώριση της Κ.Δ. εκ μέρους των τουρκοκυπρίων ενω στη πραγματικότητα θα είναι μια πολιτική επιλογή εμπλοκής των τούρκων στις αποφάσεις της Κ.Δ. και δημιουργίας τετελεσμένων κατευθύνσεων που αφορούν τα ζητήματα των υδρογονανθράκων αλλά και την γενική εικόνα της επιδιωκόμενης λύσης η οποία με την μεθόδευση αυτή θα γίνει από επιδιωκόμενη, αναγκαία και εφικτή υπό τις περιστάσεις δηλαδή υπο τις νέες εμπράγματες συνθήκες που οι κρατούντες υπούλως θα δημιουργήσουν.

Βέβαια μέχρι τις επόμενες εκλογές οι κρατούντες πότε δι εαυτών και πότε δια φερεφώνων τους καθησυχάζουν τον λαουτσίκο τους πως δεν θα συμμετέχουν οι τούρκοι διότι θα πατούν ένα μαγικό κουμπί και θα εξαφανιζονται από το εκλογικό σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με το ίδιο κουμπί θα τους επαναφέρουν όπως αυτοί νομίζουν χωρίς να μας πουν ποτέ πως προέκυψαν οι 80.000 τουρκοκύπριοι που εγγράφονται αυτόματα στους εκλογικούς καταλόγους και κατόπιν ποιας απογραφής ξεχωρίστηκαν οι έποικοι από τους τουρκοκύπριους και τους ανάμεικτους.

Θα πρέπει μάλιστα να μας απαντήσουν πως και γιατί συμμετείχαν όλοι οι τουρκοι στο διπλό δημοψήφισμα του 2004.

Ο λαός όμως αντί να προβληματιστεί τους χειροκροτεί χαχανίζοντας γιατί φαντάζεται πως βρίσκεται σε τσίρκο.

Όταν θα καταλάβει το λάθος του θα είναι αργα.

Λουκάς Σταύρου