Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Ετοιμάζεται νέος κύκλος μειοδοσίας (συνομιλιών) στο κυπριακό

Με την εισβολή της Τουρκίας στην ΑΟΖ της κυπριακής δημοκρατίας δόθηκε μια ευκαιρία στο πολιτικό κατεστημένο να τερματίσει οριστικά τις συνομιλίες που οδηγούν στην προδοτική λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) και να θέσουν επί τάπητος την στρατηγική της απελευθέρωσης.

Όμως το αγγλόδουλο και προσκυνημένο κατεστημένο επιμένει να προσκυνά τους σουλτάνους και να συνεχίσει την πορεία της αυτοκαταστροφής.

Τούτο συμβαίνει διότι δεν υπάρχει βούληση εκ των κάτω , βούληση εκπεφρασμένη από τον λαό που να υποβάλλει τουλάχιστον μια δεύτερη σκέψη. Ο λαός υπνώττει και προσκυνά τους ηγέτες του ολέθρου και της προδοσίας και τούτο τους δίνει δύναμη να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των ανόσιων έργων τους.

Ο λαός είναι ο κύριος υπεύθυνος για την πορεία του εθνικού ζητήματος.

Σε αυτό τον λαό του ναργιλέ και του ταβλιού απευθύναμε επανειλημμένως την πρόταση μας για αλλαγή πορείας και έπεσε στο κενό.

Αν υπήρχε λαός ζωντανός θα χτυπούσε με την γροθιά του τις πύλες του προεδρικού και θα απαιτούσε με την φλόγα και την ορμή του την εδραίωση της στρατηγικής της απελευθέρωσης.

Αν υπήρχε λαός ζωντανός.

Λουκάς Σταύρου