Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Πολιτισμική επίθεση στην παρακμή

Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι κυρίως πολιτισμικό.

Το κράτος που δημιουργήθηκε με το αίμα των Ελλήνων του 1821 υποτάχθηκε πνευματικά στον νεοβυζαντινισμό που κουβαλούσε στις βαλίτσες του τον ραγιαδισμό και τις χαφιεδίστικες νοοτροπίες της συνεργασίας των ολίγων με την οθωμανική τυραννία.

Η πνευματική αναγέννηση του έθνους που αναμενόταν ως συνέχεια της ελληνικής επανάστασης δεν ήρθε ποτέ. Οι δυνάμεις του εβραϊκού σκοταδισμού αντάμα με τις ολιγαρχικές συμμορίες και τις φαμίλιες των νέων κοτζαμπάσηδων κυριάρχησαν, με την συνεργασία των ξένων δυνάμεων.

Η πορεία αυτή έφθασε στο σημερινό αίσχος του πελατειακού κράτους που κατέληξε στην εξαθλίωση του λαού και στην μετατροπή της εθνικής κυριαρχίας σε ολιγαρχική χρηματοπιστωτική τυραννία υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Αμερικανών.

Αυτό το τυραννικό χτικιό δεν χτυπιέται με υποκλίσεις και χειροφιλήματα στους παπάδες και τις φαμίλιες των νέων κοτζαμπάσηδων.

Αυτό το χτικιό πολεμιέται με κάθετη σύγκρουση.

Σύγκρουση με την χριστιανική θρησκεία και την εκκλησία.

Σύγκρουση με την ολιγαρχία και την τραπεζοκρατία.

Σύγκρουση με το πολιτικό κατεστημένο που γλείφει και υπηρετεί τους ολιγάρχες.

Σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Στρατηγικό βάθος του αγώνα μας είναι ο πολιτισμός της αρχαίας Ελλάδος , οι πολιτειακές του προτάσεις , η ελληνική τέχνη και φιλοσοφία , το ελληνικό φαντασιακό των θεών και των ηρώων.

Λουκάς Σταύρου