Η εθνική πορεία στο κυπριακό
Η εθνική πορεία στο κυπριακό περιγράφεται με τρεις λέξεις:
Αυτοθέσμιση - Αυτοδιάθεση - Απελευθέρωση
Με τον πολιτικό όρο της αυτοθέσμισης εννοώ την άμεση μετάβαση από την ψευτοδημοκρατία της Ζυρίχης στην πραγματική δημοκρατία, με τα ακόλουθα βήματα:
Κατάργηση του κατακτητικού Ζυριχικού συντάγματος και θέσμιση του πρώτου ελεύθερου και δημοκρατικού συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας μέσα από μια συνταγματική συνέλευση που θα συμμετέχουν οι λαϊκές παραγωγικές δυνάμεις και οι τοπικές κοινότητες.
Κατάργηση του βίαιου και απεχθούς διαχωρισμού του λαού σε “τουρκοκυπριακή” και “ελληνοκυπριακή” κοινότητα και ανάδειξη της αρχής του πολίτη και της πολιτικής ισότητας μεταξύ των νομίμων πολιτών που θα αποδεχθούν την μετάβαση στην πραγματική δημοκρατία.
Κάλεσμα των “τουρκοκυπρίων” να σεβαστούν το νέο σύνταγμα και να αποδεσμευτούν από τις δυνάμεις της τουρκικής κατοχής.
Έκδοση νέων ταυτοτήτων με χαρακτηριστικά εμβλήματα του πρώτου ελεύθερου συντάγματος και της νέας νομιμοποίησης των πολιτών επί της αρχής του πολίτη.
Θέσμιση της νέας νομοθετικής εξουσίας που δεν θα εξατράται από τις συμμορίες των κομμάτων που συσσωρεύουν εξουσία σε λίγα χέρια αλλά θα εκφράζει την λαϊκή βάση.
Θέσμιση της αρχής της λαϊκής συνέλευσης και της ανακλητής αντιπροσώπευσης των τοπικών κοινοτήτων και των παραγωγικών ενώσεων.
Κατάθεση στα Ηνωμένα Έθνη και σε όλα τα διεθνή φόρα της λύσης της πραγματικής δημοκρατίας εντός της οποίας η μουσουλμανική μειονότητα της Κύπρου των λεγομένων λινοπάμπαγκων θα απολαμβάνει τα δικαιώματα της, σεβόμενη την πραγματική δημοκρατία και την ισότητα μεταξύ των πολιτών.
Ο όρος αυτοδιάθεση σημαίνει την άσκηση του δικαίου και δικαιώματος της αυτοδιάθεσης που αποτελεί διεθνή νομιμότητα.
Υπό τον όρο αυτό εννοώ την άσκηση πολιτικής συμμαχιών με όποιες χώρες νομίζουμε εμείς ότι εξυπηρετούν το εθνικό μας συμφέρον και συγκεκριμένα με την Ρωσία , την Κίνα, το Ιράν κλπ.
Καταγγελία των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας και μονομερής κατάργηση τους.
Καταγγελία των αγγλικών βάσεων και απαίτηση για άμεσο κλείσιμο τους. Άμεσος περιορισμός του αγγλικού κατοχικού στρατού των βάσεων εντός περιορισμένων ζωνών και ανάκτηση της κυριαρχίας πέριξ αυτών. Ούτε ψωμί ούτε νερό στους εγγλέζους κατακτητές.
Ενιαίος στρατός με την Ελλάδα.
Ναυτική βάση επί ενοικιάσεως στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό έναντι παροχής οπλικών συστημάτων και εκπαίδευσης.
Καταγγελία της Τουρκίας για την κατοχική παρουσία της στην Κύπρο και επίκληση των ψηφισμάτων εκείνων που απαιτούν την άμεση αποχώρηση του τουρκικού στρατού.
Αναστήλωση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας και τερματισμός των συνομιλιών με εκπροσώπους του κατοχικού μορφώματος.
Επαναφορά της εμπολέμου καταστάσεως και κλείσιμο των οδοφραγμάτων.
Κατεδάφιση του ενδοτικού και προδοτικού κατεστημένου.
Με τον όρο απελευθέρωση εννοώ την επέκταση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη επικράτεια της όχι μέσω συνομιλιών που παραχωρούν δικαιώματα στο κατοχικό μόρφωμα, αλλά δια μέσου της φωτιάς των κανονιών.
Διεθνής διπλωματικός αγώνας προς στήριξη των δικαίων μας.
Προετοιμασία της ένοπλης σύγκρουσης με τους κατακτητές και πραγμάτωση αυτής όταν όλα θα είναι έτοιμα για την επίθεση.
Λουκάς Σταύρου