Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Στα άρματα Έλληνες

Το δημοψήφισμα του 2004 ήταν πράξη αναγνώρισης του κατοχικού μορφώματος σε αυτοτελές εκλογικό σώμα που παράγει αυτοτελή εξουσία ως έκφραση των “πολιτών” του που είναι το σύνολο των εποίκων και των “τουρκοκυπρίων” ως και του τουρκικού κατοχικού στρατού.

Με το δημοψήφισμα του 2004 η κυπριακή δημοκρατία αναγνώρισε αυτόνομο και αυτοτελές εκλογικό σώμα στην επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας, την οποία έπαψε να διεκδικεί και την θεωρεί ζώνη ελέγχου του αυτοδύναμου συνταγματικού υποκειμένου του κατοχικού συνονθυλεύματος

Έκτοτε το πολιτικό κατεστημένο των “ελληνοκυπρίων”, προσπαθεί στην ουσία να υποβαθμίσει το κατοχικό μόρφωμα από κράτος (έστω μη αναγνωρισμένο στα χαρτιά των Ηνωμένων Εθνών) σε συνιστών κρατίδιο ή συνιστώσα πολιτεία μιας συνομόσπονδης Κύπρου που θα αποτελέσει δήθεν εξέλιξη της κυπριακής δημοκρατίας.

Από την πλευρά της η λεγόμενη (σύμφωνα με το απεχθές  σύνταγμα της Ζυρίχης) ελληνοκυπριακή κοινότητα, επικροτεί τους ηγέτες της και συναινεί στην κατεύθυνση της εσχάτης εθνικής προδοσίας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την αντικρίσουμε ως έχει, χωρίς ωραιοποιήσεις.

Αυτό βέβαια δεν καταργεί την διεθνή νομιμότητα , δεν αναιρεί το έγκλημα του εποικισμού, της εισβολής και κατοχής, δεν αναιρεί το δικαίωμα της αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης.

Η προδοσία σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί δίκαιο, ακόμα και αν υποκύψει σε αυτή η συντριπτική πλειοψηφία του εθελόδουλου λαού.

Αυτή είναι η αδιασάλευτη αρχή του αγώνα μας ενάντια στην κατοχή και την προδοσία.

Πάνω σε αυτή την αρχή θα στηρίξουμε το απελευθερωτικό κίνημα της νέας κλεφτουριάς.

Στα άρματα Έλληνες.

Λουκάς Σταύρου