Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Αναφορά στην στρατηγική της απελευθέρωσης

Όταν λέμε ότι τασσόμαστε ενάντια στην προσπάθεια της Τουρκίας για νομιμοποίηση της κατοχής , προσπάθεια που αποτελεί πολιτική προέκταση της εισβολής και του εποικισμού  σημαίνει πως ταυτόχρονα είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή υποχώρησης στην επέκταση της κατοχής , είμαστε ενάντια σε συμφωνίες , συνομιλίες και εμπράγματες ενέργειες που αναβαθμίζουν το κατοχικό μόρφωμα.

Μοναδική λύση είναι η επέκταση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη επικράτεια της την οποία σε καμία περίπτωση δεν παραδίδουμε στους λεγόμενους τουρκοκύπριοιυς ως ζώνη ελεγχόμενη και μάλιστα επέχουσα θέση συνιστώντος κρατιδίου.

Η επέκταση της κυριαρχίας της Κ.Δ στην κατεχόμενη επικράτεια της πρέπει επίσης να συνοδευτεί από την ριζική αλλαγή του κατοχικού συντάγματος της Ζυρίχης που να θεμελιώνει την ισότητα μεταξύ πολιτών στην βάση της αρχής της αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης.

Θα μου πείτε , καλά όλα αυτά αλλά δεν τα δέχονται οι τούρκοι.

Απάντηση: Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους “τουρκοκύριους” να αποδεχθούν την πρόταση της πραγματικής δημοκρατίας αλλά ταυτόχρονα θα θέσουμε σε ενέργεια την στρατηγική της απελευθέρωσης που περιλαμβάνει διεθνή διπλωματικό αγώνα, συμμαχίες στρατηγικής σημασίας , ενίσχυση της άμυνας μας , οικονομικό πόλεμο κατά του κατοχικού μορφώματος και άλλα.

Συνεπώς καταθέτουμε πρόταση ειρήνης και δημοκρατίας και ταυτόχρονα χωρίς υποχώρηση εργαζόμαστε για την απελευθέρωση μέσα από την υψηλή ετοιμότητα και την δυνατότητα εκμετάλλευσης των τυχαίων μεταβολών και των ευνοϊκών συνθηκών για την τελική ένοπλη σύγκρουση με τις δυνάμεις της κατοχής.

Τούτο σημαίνει πως πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πανίσχυρο κράτος που θα πραγματώσει την στρατηγική της απελευθέρωσης .

Αυτό το κράτος για να είναι ισχυρό και ικανό να φέρει εις πέρας την αποστολή του πρέπει να είναι κράτος εθικοκοινωνικής συνοχής και λαϊκής κυριαρχίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε εχθροί κάθε ολιγαρχικής τυραννίας , παρασιτισμού και φαυλοκρατίας.

Εχθροί μας είναι εξίσου οι φαύλοι και τουρκοπροσκυνημένοι ολιγάρχες μαζί με τους κατακτητές.

Όποιος ξεχωρίζει τον τουρκοπροσκυνημένο και φαύλο ολιγάρχη από τον τούρκο κατακτητή υποσκάπτει τον αγώνα της ελευθερίας.

Απελευθερωτικό, ιερό Μίσος προς την κατοχή την ολιγαρχική τυραννία.

 

Λουκάς Σταύρου