Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Αρχές αντίστασης στους κατακτητές και τους προδότες

Η λύση που μας ετοιμάζουν δεν θα έρθει ουρανοκατέβατη ως κεραυνός εν αιθρία για να αποφασίσουμε αν θα την δεχθούμε ή οχι , αλλά θα έρθει ως ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ των εμπράγματων αναβαθμίσεων του κατοχικού μορφώματος.

Για την εμπράγματη αναβάθμιση ή εμπράγματη διευθέτηση του κυπριακού συνέβαλε η μακρά ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μεταξύ κατακτητών και μειοδοτών που εξουσίαζαν κατά καιρούς την κυπριακή δημοκρατία.

Συνεπώς δεν αρκεί να πούμε ένα ΟΧΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα για να αλλάξουμε τον ρουν των πραγμάτων.

Για να αλλάξει η κατάσταση της εμπράγματης αναβάθμισης του κατοχικού μορφώματος αφενός και υποβάθμισης της κυπριακής δημοκρατίας αφετέρου , είναι ανάγκη να καταγγελθούν όλες οι λεγόμενες συμφωνίες , οι υποχωρήσεις και προτάσεις που έγιναν προς την κατεύθυνση του ενδοτισμού .

Πρέπει να καταγγελθεί  ολόκληρη η πορεία του ενδοτισμός  από την τρίτη Βιέννη μέχρι τις προσπάθειες Αναστασιάδη για κλείσιμο του ζητήματος στη βάση του ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014.

Αλλά για να έχει νόημα η καταγγελία πρέπει να στηριχθεί σε κάποιες αρχές:

Πρώτη αρχή είναι η υπεράσπιση της υπόστασης της κυπριακής δημοκρατίας.

Δεύτερη αρχή είναι το δίκαιο και το δικαίωμα της αυτοθέσμισης και της δημιουργίας του πρωτογενούς συνταγματικού δικαίου από τους νόμιμους κατοίκους κληρονόμους της πατρώας γης που δια της πράξης αυτής μεταβάλλονται σε πολίτες ενός αυτοθεσμιζόμενου κράτους. Το δίκαιο της αυτοθέσμισης δεν εφαρμόστηκε στην Κύπρο ένεκεν της βίας που ασκήθηκε από την αποικιοκρατική Μ. Βρετανία και τις εγγυήτριες δυνάμεις της Νατοϊκής Καραμανλικής Ελλάδος και της Τουρκίας.

Τρίτη αρχή είναι το δίκαιο και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που αποτελεί την προέκταση της αυτοθέσμισης και αφορά στην σύναψη σχέσεων με άλλα κράτη σύμφωνα με την τάξη της λαϊκής κυριαρχίας.

Τέταρτη αρχή είναι η πραγματική δημοκρατία ως το οικοδόμημα που ορθώνεται στη βάση της αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης. Η πραγματική δημοκρατία θεσμίζεται ως τέτοια με την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας που εδράζεται στην ισότητα μεταξύ των νομίμων πολιτών.

Πέμπτη αρχή είναι το δικαίωμα της λαϊκής αντίστασης , το δικαίωμα του λαού να πολεμά με όλα τα μέσα περιλαμβανομένου του ένοπλου αγώνα, κάθε τι που μειώνει την κυριαρχία του ως αυτοθεσμιζόμενου πολιτικού υποκειμένου και ως άρχοντος επί της πατρώας γης. Ως εκ τούτου εχει δικαίωμα ο λαός ή μέρος του λαού που εκφράζει τις αρχές που αναφέραμε, να πολεμήσει κάθε εισβολέα, κάθε μορφή εποικισμού, κάθε μορφή συνεργασίας με τον κατακτητή και υποχώρησης στις απαιτήσεις του, κάθε μορφή προδοσίας και παραχώρησης έστω και ενός σβόλου πατρώας γης σε κατακτητές και εισβολείς.

 

Για να απελευθερώσουμε την Κύπρο από τους αγγλοτούρκους κατακτητές πρέπει πρώτα να απελευθερωθούμε από την προδοτική ολιγαρχία που υποκλίνεται στην κατοχή παρουσιάζοντας τα αίσχη και τις προδοσίες της  ως πολιτική του εφικτού.

Κατακτητές και προδότες βρομίζουν εξίσου την πατρίδα.

 

Λουκάς Σταύρου