Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Ενάντια στην τουρκική και ολιγαρχική κατοχή

41 χρόνια μετά την λεγόμενη συμφωνία κορυφής Μακαρίου - Ντενκτάς γίνονται προσπάθειες για μια λύση του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Τι πέτυχαν;

Πέτυχαν να ενδυναμώσουν το κατοχικό μόρφωμα το οποίο εξελίχθηκε σε τουρκική επικράτεια που απορρόφησε και τους τουρκοκύπριους και ενέταξε στις δομές του κατοχικού τουρκικού συστήματος.

Στα κατεχόμενα δεν υπάρχουν πια τουρκοκύπριοι αλλά τούρκοι πέρα για πέρα. Τούρκοι που το μόνο πράγμα που επιδιώκουν μέσα από τις συνομιλίες είναι να επεκτείνουν τον έλεγχο τους και στην μη κατεχόμενη Κύπρο μέσα από μια συνθήκη που θα τους επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση στο νότο και ταυτόχρονα θα τους διασφαλίζει την κτητικότητα του κατεχόμενου βορρά που θα πάψει να θεωρείται κατεχόμενο μετά από την νέα συνθήκη ή λύση όπως θα την ονομάσουν οι κρατούντες.

Από την επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας έχει απομείνει το νότιο ελεύθερο τμήμα της υπο την ονομαστική κυριαρχία ενός αποδυναμωμένου κρατιδίου που πάνω από όλα εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας βουτηγμένης στη διαφθορά και την ατιμία.

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως ο ελληνισμός στη Κύπρο συρρικνώνεται δραματικά και από την μια χάνει τα εθνικά του ερείσματα στο νότο και μετατρέπεται σε οίκο διαφθοράς και διερχομένων κλεφτών και απατεώνων από όλο τον πλανήτη που με τα ριάλια τους αγοράζουν την υπηκοότητα του οίκου για να κάνουν τις δουλίτσες τους στην ευρωπαϊκή ένωση, ενω από την άλλη δέχεται μιαν αυξανόμενη πίεση από τον τουρκοκρατούμενο βορρά που μόνο με όρους οικονομικούς θα μπορέσει να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κύπρο.

Με λίγα λόγια στο βορρά έχουμε την τουρκική κατοχή με επεκτατικές διαθέσεις και στο νότο ένα οίκο διαφθοράς που εξουσιάζεται από μια ολιγαρχία κυπρίων και ξένων τραπεζιτών με τα παροικούντα μονοπώλια και ολιγοπώλια τους. Διπλή κατοχή δηλαδή από τούρκους και ολιγάρχες ντόπιους και ξένους.

Τι θα γίνει λοιπόν; Θα αφήσουμε τους κατακτητές , τούρκους και ολιγάρχες να μας διώξουν από την γη μας;

Η απάντηση , για όσους ζωντανούς, είναι πως πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια σε τούρκους και ολιγάρχες κατακτητές με όλα τα μέσα και όλα τα στρατηγήματα γνωρίζοντας πως τούρκοι και ολιγάρχες θα συνεργαστούν εναντίον μας.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των τούρκων κατακτητών προτείνουμε την ΕΝΤΑΞΗ της Κύπρου στην Ελληνική Δημοκρατία και για την αντιμετώπιση της ολιγαρχικής κατοχής προτάσσουμε ένα ΛΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ που θα τους πάρει όλα όσα άρπαξαν από τον μόχθο του λαού.

Δεν θα μας διώξουν από την ενάλια γη μας που όρισε να την οικούμε ο άναξ των Δελφών.

Θα περάσουμε σαν τυφώνας από τις ζωές τους , ατσάλινοι και ανελέητοι και θα καρφώσουμε τα νικηφόρα λάβαρα μας απάνω στα πυρπολημένα κάστρα τους.

Λουκάς Σταύρου