Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Όχι στη σκλαβιά του ευρώ και της ντόπιας τραπεζοκρατίας

Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα επιτρέψει μια παραγωγική δημοσιονομική πολιτική που θα ενεργοποιήσει την εργατική δύναμη του λαού.

Όλα τα κουρεμένα χρήματα του λαού από την ολέθρια ταξική κυβέρνηση Αναστασιάδη που στηρίζει κάθετα την τραπεζοκρατία θα ενεργοποιηθούν σε μια νέα κρατική τράπεζα παραγωγικών επενδύσεων καθώς και στον Νέο Συνεργατισμό που θα στηθεί στις υγιείς και δοκιμασμενες βάσεις της κοινότητας και θα ενισχυθεί με νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα αποτρέπει τα χρηματηστηριακά παιχνίδια της ολιγαρχίας εις βάρος της τράπεζας του λαού.

Οι ιδιωτικές τραπεζες θα κληθούν να επιστρέψουν τα κεφάλαια που έλαβαν από το κράτος ειδεμή όλες οι περιουσίες τους θα κατασχεθούν και θα περάσουν σε λαϊκή διαχείριση δια μέσου του νέου κράτους που θα προκύψει από την ριζική αναθέσμιση του πολιτειακού συστήματος.

Εμείς οι εθνικοκοινοτιστές μπορούμε να αποκαταστήσουμε το δίκαιο και να συντρίψουμε την τραπεζοκρατική τυραννία.

Μέσα από την εθνικοκοινοτικώς προσδιορισμένη οικονομία που θα εδράζεται στην νομισματική κυριαρχία θα ενεργοποιήσουμε την συλλογική εργατική δύναμη του λαού αρχίζοντας από τους νέους στους οποίους θα δώσουμε την δυνατότητα δημιουργίας νέων επιχειρήσεων παρέχοντας τους κάθε ευκολία και στήριξη από τον κρατικό μηχανισμό που θα αποκεντρωθεί προς τις επαρχίες και τις τοπικές κοινότητες για να είναι το εργαλείο δουλειάς και εξυπηρέτησης της λαϊκής εξουσίας.

Όσο θα είμαστε σκλάβοι του ευρώ και της κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας θα είμαστε ταυτόχρονα σκλάβοι της ντόπιας ολιγαρχίας των τραπεζιτών και των πολιτικών οργάνων τους. Η απελευθέρωση από την ντόπια ταξική τυραννία είναι αλληλένδετη με την απελευθέρωση από την ευρωζώνη.

Το δικό μας νόμισμα θα καταστεί το εργαλείο του λαϊκού κράτους για την ενδυνάμωση της παραγωγής και την εξαφάνιση της φτώχειας και της ανισότητας.

Λουκάς Σταύρου Υποψήφιος ευρωβουλευτής Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα - ΕΑΚ