Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Τι είναι η δεξιά και τι η παλαιά αριστερά

Τι είναι η δεξιά.

Η ΔΕΞΙΑ είναι η πολιτική πτέρυγα του κομματοκρατικού κατεστημένου που έργο της είναι να υπερασπίζεται υπεράνω όλων τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου.

Η πτέρυγα αυτή χρηματοδοτείται και στηρίζεται με όλα τα μέσα από τους έχοντες και κατέχοντες με στόχο να προστατεύει τα συμφέροντα τους δημιουργώντας και συντηρώντας το αναγκαίο νομικό πλαίσιο και τους απαραίτητους θεσμούς.

Πολλοί από αυτούς τους θεσμούς έρχονται από το βάθος του χρόνου, από την παλαιά άρχουσα τάξη που συνήθως συνεργαζόταν και με τους εκάστοτε κατακτητές.

Ο πατριωτισμός που εκδηλώνει η ΔΕΞΙΑ με όλες τις μορφές του έχει ένα κεντρικό άξονα. ότι δηλαδή αυτός ο χώρος είναι το τσιφλίκι μας , δηλαδή το τσιφλίκι των ολιγαρχών και οτι μέρος αυτού του τσιφλικιού είναι ο λαός ως μέσον παραγωγής πλούτου για τους διαφεντευτές με τις φαμίλιες τους που ζουν μέσα στη χλιδή και την υπεροψία.

Τι είναι η παλαιά αριστερά

Η παλαιά αριστερά προέκυψε μέσα από την ανάγκη του λαού να αντισταθεί στην εκμετάλλευση του από την ολιγαρχία.

Στην πορεία των πραγμάτων τα κινήματα της παλαιάς αριστεράς δημιούργησαν μια νέα τάξη του κατεστημένου.

Την τάξη της πολιτικής και συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που κατέληξε να είναι ο καλύτερος συνεργάτης της ολιγαρχίας.

Αυτή είναι η ουσία της παλαιάς αριστεράς. να διαχειρίζεται την μάζα των ειλώτων συμμετέχοντας στο φαγοπότι της ταξικής ολιγαρχικής εξουσίας.

Έτσι στη πολιτική τυραννία της δεξιάς προστέθηκε η επιτήρηση από την παλαιά αριστερά.

Η παλαιά αριστερά στην προσπάθεια της να εδραιωθεί παρήγαγε ιδέες άκρως αποξενωτικές και αντιφυσικές, όπως ιδέες ενάντια στην πατρίδα , στη φυλή , στο έθνος και στη φυσική δομή των κοινοτήτων και των ιδιαίτερων πολιτισμικών ταυτοτήτων που παράγονται μέσα στην ιστορική πορεία.

Αν η δεξιά βλέπει τον λαό σαν αγέλη στο τσιφλίκι των ολίγων, η παλαιά αριστερά έβγαλε τον λαό από την φυσική του διαμονή και τον έβαλε στο κλουβί του ψευδόκοσμου της.

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έρχεται να διορθώσει αυτή την διαστρέβλωση, αυτή την αντιφύση που επέβαλε η παλαιά αριστερά και να επαναφέρει τα πράγματα στην φυσική τους κατάσταση.

Να επανατοποθετήσει τον λαό στην εθνικότητα του και στη πατρίδα του αποτινάζοντας τα ψεύδη της παλαιάς αριστεράς και τις αλυσίδες της δεξιάς.

Ως ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ απορρίπτουμε επίσης όλες εκείνες τις ερμαφρόδυτες συνάξεις του κεντρώου χώρου που υπηρετεί άλλοτε την δεξιά και άλλοτε την αριστερά αναδεικνύοντας ως κεντρική ιδεολογία του την πολιτική πορνεία.

Απορρίπτουμε ακόμα εκείνη την νεφελώδη και σχεδόν εξωκοσμική τοποθέτηση , ούτε δεξιά ούτε αριστερά, που στο τέλος μοιάζει με ετικέτα που κολλάει σε όλα τα πολιτικά υποπροϊόντα.

Έχοντας ως κύριο αντίπαλο μας την δεξιά στεκόμαστε στην αριστερά πτέρυγα του πολιτικού αγώνα και αναβιώνουμε το λαϊκό επαναστατικό αίτημα της αναθέσμισης της πολιτικής κοινωνίας πολεμώντας ταυτόχρονα την παλαιά αριστερά που επέλεξε να ασκεί καθήκοντα δεσμοφύλακα και επιστάτη της ολιγαρχίας.

Λέμε στην παλαιά αριστερά πως εμείς ως λαός έχουμε πατρίδα την οποία διεκδικούμε, έχουμε έθνος και φυλή που σεβόμαστε και τιμούμε και υπερασπιζόμαστε, έχουμε πολιτισμό που έρχεται από τα βάθη των αιώνων , πολιτισμό δικό μας που γεννήθηκε όπως γεννιέται η ποίηση και πως οτι ξενόφερτο και αλλοτριωτικό θα το αποτινάξουμε από την συνείδηση μας.

Η Νέα Αριστερά είναι το νέο απελευθερωτικό και επαναστατικό κίνημα του λαού που θέλει πίσω την πατρίδα του, την αυτονομία του και τον εθνικό πολιτισμό του.

Λουκάς Σταύρου