Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Σχόλιο στη πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Raw link: https://www.youtube.com/watch?v=enqhr2YGAak

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου αποφάσισε να βγάλει ένα κρυμμένο χαρτί από το μανίκι της δεξιάς.

Λέει λοιπόν ότι μετά την λύση θα ήθελε την Κύπρο στο ΝΑΤΟ.

Η λύση που στηρίζει ο Αβέρωφ δεν διαφέρει σε τίποτα από την λύση που θέλουν και οι άλλοι υποψήφιοι που προωθούνται από το κατεστημένο δηλαδή ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Άπαντες συμφωνούν στη λύση του συμφωνημένου πλαισίου που η τελευταία του έκδοση είναι το πλαίσιο Γκουτέρες.

Για το θέμα αυτό θα αναφερθούμε εκτενώς σε άλλο βίντεο.

Ερχόμαστε στο θέμα του ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ όπως ξέρουμε δημιουργήθηκε ως αμυντική σχέση των καπιταλιστικών χωρών της δύσης ενάντια στην τότε Σοβιετική Ένωση.

Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το ΝΑΤΟ εξακολούθησε να υπάρχει ως ένας επιθετικός μηχανισμός του δυτικού ιμπεριαλισμού εναντίον όλου του υπόλοιπου πλανήτη.

Βομβάρδισε την Σερβία και την διχοτόμησε δημιουργώντας το κράτος του Κοσσόβου, βομβάρδισε και διάλυσε την Λιβύη που ήταν και ένα ανάχωμα για μας στην μετακίνηση πληθυσμών από την υποσαχάρια Αφρική την οποία έχει κατασκάψει ο Γαλλικός ιμπεριαλισμός στέλλοντας σε εμάς ανεξάντλητα κύματα λαθρομεταναστών.

Το ΝΑΤΟ διέλυσε την Μέση Ανατολή και σήμερα βρίσκεται στην Ουκρανία διεξάγοντας δι αντιπροσώπων επιθετικό πόλεμο στη Ρωσία και ταυτόχρονα μαζί με το Ισραήλ στοχεύει την καταστροφή του Ιράν.

Σε αυτόν τον μηχανισμό των ιμπεριαλιστικών χωρών της δύσης θέλει να μας εντάξει ο Αβέρωφ.

Τι δουλειά έχει η Κύπρος ανάμεσα στις ύαινες του πλανήτη; Ποια συμφέροντα θα εξυπηρετήσει η άρχουσα τάξη της Κύπρου αν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ;

Η ντόπια ολιγαρχία την οποία εκφράζει πολιτικά ο Δημοκρατικός Συναγερμός με τα αλλεπάλληλα κατά καιρούς αναχώματα της ακροδεξιάς μη εξαιρουμένου και του λεγόμενου κεντρώου χώρου, θέλει να μετατρέψει την πατρίδα μας σε έδαφος εγκατάστασης νατοϊκών στρατευμάτων και συνάμα σε στόχο επίθεσης των αμυνομένων εθνών της Μέσης Ανατολής.

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα επισφραγίσει την διακοπή των σχέσεων της Κύπρου με τον υπόλοιπο κόσμο που δεν ανήκει στη δύση με τον κόσμο που παραδοσιακά είχαμε φιλίες και συνεργασίες πάσης φύσεως.

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα μας προσδέσει με τα μονοπώλια του δυτικού ιμπεριαλισμού και θα τερματίσει μια για πάντα την εθνική στρατηγική της ανεξαρτησίας και της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Στο άμεσο παρών και μέλλον θα σταματήσει τελειωτικά τις σχέσεις μας με την Ρωσία και αργότερα με την Κίνα ενώ στο εσωτερικό μέτωπο θα διασφαλίσει την εξουσία της ληστρικής παρασιτικής ολιγαρχίας.

Το σχέδιο της δεξιάς είναι πάνω από όλα να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και ας χαθεί ο κόσμος.

Ερωτούμε τον κύριο Αβέρωφ. ποιο κίνδυνο διατρέχει η Κύπρος εκτός από την Τουρκία, από τον οποίο θέλει η δεξιά να μας προστατέψει;

Ο κίνδυνος δεν προέρχεται ούτε από την Μέση Ανατολή ούτε από την Βόρεια Αφρική ούτε από την Ρωσία παρά μόνο από μια χώρα του ΝΑΤΟ που είναι η Τουρκία που με έγκριση του ΝΑΤΟ πραγματοποίησε την εισβολή και συνεχίζει την κατοχή.

Μένει να αναφερθούμε και στη φράση που συνοδεύει την ένταξη και λέει μετά την λύση.

Μα μετά την λύση δεν θα χρειάζεται ένταξη στο ΝΑΤΟ διότι απλούστατα η Κύπρος θα είναι προτεκτοράτο της Τουρκίας και θα ανήκει στη ζώνη της τουρκικής κυριαρχίας.

Δεν θα χρειαστεί κύριε Αβέρωφ μετά την λύση αλλά ούτε και πριν την λύση η ένταξη στο ΝΑΤΟ διότι το ΝΑΤΟ το οποίο αγαπάτε περιπαθώς βρίσκεται στην Κύπρο με την παρουσία του τουρκικού στρατού και με δύο βρετανικές βάσεις στην ελεύθερη επικράτεια μας την βάση της Δεκέλειας και του Ακρωτηρίου που τις χρησιμοποιεί ελεύθερα το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί.

Να προσθέσω ακόμα ότι όταν ο Αβέρωφ αναφέρεται στη λύση συμπεριλαμβάνει και την συμμετοχή της Τουρκίας στην συνδιαχείριση του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου και συγκεκριμένα της κυπριακής ΑΟΖ που σημαίνει την διέλευση του αγωγού από την Τουρκία και την απορρόφηση ενέργειας για την γιγάντωση της βιομηχανίας της που στο τέλος θα μεταφραστεί σε φωτιά και σίδερο πάνω στο Αιγαίο και την Θράκη σε πρώτη φάση.

Αυτοί είναι οι εθνικόφρονες της Κύπρου και το λέω για να γνωρίζουν οι αδελφοί μας στην Ελλάδα.

Η λογική της κατσαρίδας που τρέφεται από τα βρομερά υπόγεια της δημοκρατίας τους δεν πρέπει να περάσει.

Η Κύπρος πρέπει να πάψει να είναι το τσιφλίκι της ολιγαρχίας.

Το κοινοτιστικό Κίνημα είναι η αντίσταση του λαού και το όραμα του για απελευθέρωση από την διπλή κατοχή των τούρκων και των ντόπιων ολιγαρχών και μειοδοτών διαφεντευτών και εμπόρων της πατρίδας μας.