Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Το νόημα του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου

Το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου ήταν ξακάθαρη εντολή ενάντια στην λιτότητα και κατά λογική ακολουθία ενάντια στους μηχανισμούς που παράγουν την λιτότητα , δηλαδή ενάντια στο ευρώ και στην τεχνοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιστρατεύεται την βούληση των λαών που συμμετέχουν στην ένωση.

Αυτοί που ερμηνεύουν το ΟΧΙ του λαού ως ΝΑΙ στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σαν να λένε ΟΧΙ στον βιασμό και ΝΑΙ στον βιαστή.

Διότι είναι παράλογο να λες ΟΧΙ στο αιτιατό και εν προκειμένω στην λιτότητα και να στηρίζεις την αιτία που το παράγει , δηλαδή την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν βέβαια συμβαίνει αυτό , τότε έχουμε ενώπιον μας ένα φαινόμενο σύγχυσης , έχουμε ενώπιον μας ένα λαό που δεν ξέρει τι θέλει. Αν συμβαίνει αυτό, τότε οι διάφοροι τσαρλατάνοι και αγύρτες που τον καθοδηγούν είναι βέβαιο πως θα τον οδηγήσουν σε όποιο σκλαβοπάζαρο επιθυμούν. Αν όμως ο λαός δεν τελεί σε δουλική σύγχυση, αν είναι σε θέση να καταλάβει τι συμβαίνει τότε θα αντιδράσει στους παρερμηνευτές του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου και θα παράξει μέσα από αυτή την αντίδραση και αντίσταση, μια καινούρια πολιτική βούληση που θα κατευθυνθεί με ξεκάθαρο πρόγραμμα ενάντια στο αιτιατό και το αίτιο του δηλαδή ενάντια στην λιτότητα και τον μηχανισμό που την παράγει , την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Όσοι προτίμησαν την αποχή και εξακολουθούν να μένουν στην σκιά της αποχής, ας μας πουν ποια είναι η πολιτική πρόταση τους και αν είναι ενάντια στο σύστημα όπως διατείνονται τότε γιατί κρύβονται , γιατί δεν εμφανίζονται ενώπιον του λαού με παρρησία να υποστηρίξουν και διαδώσουν την πρόταση τους;

Λουκάς Σταύρου