Εθνικοκοινωνικός μετασχηματισμός της κοινωνίας και επιστροφή στη δραχμή

Η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να έχει επιτυχία εάν αποτελεί μέτρο μιας ευρύτερης στρατηγικής που θα αποσκοπεί στον εθνικοκοινωνικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.

Επιστροφή στη δραχμή στα πλαίσια του ισχύοντος οικονομικού και πολιτικού συστήματος και του γεωστρατηγικού στάτους είναι μια τρύπα στο νερό.

Η επιστροφή στη δραχμή πρέπει να συνοδευτεί από κάποια άμεσα μέτρα, όπως:

Αυτά και άλλα παρόμοια άμεσα μέτρα πρέπει να συνοδεύσουν το αίτημα της επιστροφής στη δραχμή.

Των μέτρων αυτών πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα μέτρα μακροπρόθεσμης στρατηγικής που θα αποσκοπούν στην δημιουργία σύνθετων δομών παραγωγής που θα εδράζονται στην υψηλή τεχνολογική εκπαίδευση και την παιδεία του φυσιοκεντρικού ανθρωπισμού καθώς και στην εισαγωγή νέων θεσμών ανάδειξης και πραγμάτωσης της λαϊκής εξουσίας πάνω στα ερείπια του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού.

Μια τέτοια πρόταση εθνικοκοινωνικού μετασχηματισμού και επιστροφής στη δραχμή δηλαδή επιστροφής στην νομισματική εθνική ανεξαρτησία δεν ακούστηκε από κανένα κόμμα που παρασιτεί στην ελληνική βουλή.

Ακόμα και κάποιοι από την αριστερά που συνθηματολόγησαν υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, ακριβώς επειδή δεν στήριξαν τον λόγο τους σε ολοκληρωμένη πρόταση άφησαν το πεδίο ελεύθερο στους προπαγανδιστές της υποτέλειας στην ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή ένωση.

Λουκάς Σταύρου