Γεωπολιτική και θρησκεία δεν συμβαδίζουν
Η πρόταση συνεργασίας με την Ρωσία έχει ξεκάθαρη γεωπολιτική σημασία διότι βλέπουμε την Ρωσία καθώς και την Κίνα και το Ιράν επίσης, ως αντίπαλο δέος στα Νατοϊκο-βρετανικά συμφέροντα που έχουν σκλαβώσει την πατρίδα μας.
Η πρόταση μας δεν εδράζεται σε θρησκευτικούς λόγους , ούτε στην δημιουργία ενός ορθόδοξου τόξου όπως νομίζουν μερικοί.
Διότι πρώτα από όλα αυτό το τόξο δεν θα ήταν επαρκές, καθότι θα περιόριζε και θα απέκοπτε τον ελληνισμό από την Ευρώπη και όχι μόνο , με δραματικές συνέπειες.
Ο χώρος που ελέγχουν τα δύο κράτη του ελληνισμού επιτάσσει πολιτική μη εξάρτησης από καμία δύναμη , δηλαδή εθνοκεντρική γεωπολιτική που αποσκοπεί στην εκμετάλλευση των γεωπολιτικών αλλαγών προς επαύξηση του εθνικού οφέλους.
Από την άποψη αυτή θεωρούμε και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη ως αντεθνική επιλογή που μείωσε την εθνική μας κυριαρχία.
Στην χάραξη των γεωπολιτικών μας επιλογών γνώμονας πρέπει να είναι το εθνικό συμφέρον που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.
Εκτός αυτού η ταύτιση της γεωπολιτικής βούλησης του έθνους με την ορθοδοξία θα αποτελούσε πισωγύρισμα στον βυζαντινό μεσαίωνα από τον οποίο δεν κατορθώσαμε ακόμα να εξέλθουμε ως έθνος.
Η ορθοδοξία είναι ένα θρησκευτικό δόγμα που δεν θα έπρεπε να έχει σχέση ούτε με την πολιτική ούτε με το κράτος.
Να μην ξεχνούμε επίσης πως ορθόδοξοι είναι και οι Σκοπιανοί που εκδηλώνουν επεκτατικές διαθέσεις κατά της Ελλάδος καθώς και οι Βούλγαροι που δεν θα πάψουν να αναζητούν έξοδο στο Αιγαίο.
Λουκάς Σταύρου