Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Ο πύραυλος στον πενταδάκτυλο και οι σκοτεινες σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ

Σχετικά με το εκρηκτικό αντικείμενο που έπεσε στον Πενταδάκτυλο, που ακόμα δεν διευκρινίστηκε αν είναι πύραυλος S200 ή μη επανδρωμένο αεροσκάφος, προσπαθούν να μας καθησυχάσουν οι κρατούντες οτι πρόκειται περί ατυχήματος.

Δηλαδή να μείνουμε ήσυχοι όπως τότε με τις δηλώσεις των ειδικών οτι τα κοντέινερ των εκρηκτικών που στοιβάχτηκαν στο Μαρί ήταν απολύτως ασφαλή.

Τα γεγονότα διέψευσαν τις καθησυχαστικές δηλώσεις.

Ποια είναι στη προκειμένη περίπτωση η αιτία που εμπνέει ανησυχία στην Κύπρο;

Απάντηση: Η άγνωστη σχέση που άνοιξε η κυβέρνηση Αναστασιάδη με το Ισραήλ χωρίς να υπάρχει μάλιστα κάποια ξεκάθαρη αμυντική συμφωνία.

Τι ακριβώς συμβαίνει με το άνοιγμα των πυλών της Κύπρου στο Ισραήλ;

Εδρεύουν ή όχι ισραηλινά στρατεύματα στη Κύπρο;

Ποιες άλλες στρατιωτικές δραστηριότητες ασκεί το Ισραήλ από την βάση της Κύπρου;

Αυτα τα ερώτημα πρέπει να προβληματίσουν τον λαό και να ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

Οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εκτός του οτι καθιστούν την Κύπρο αμυντικό βάθος του Ισραήλ και χώρο επικυριαρχίας του και ζώνης ελέγχου και επιρροής του, μας εκθέτουν ταυτόχρονα στο πεδίο βολής της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης.

Εκκρεμεί λοιπόν να μάθουμε τι είδους συμφωνίες υπάρχουν με το Ισραήλ και μέχρι ποιου σημείου έχει προχωρήσει η εμπλοκή της Κύπρου στο πεδίο σύγκρουσης της Μέσης Ανατολής.

Οι αμυντικές σχέσεις με το Ισραήλ δεν διασφαλίζουν αμυντικά την Κύπρο αλλά την εκθέτουν σε φοβερούς κινδύνους.

Θα πρέπει επίσης να προστεθεί και η αδιευκρίνιστη σχέση που άνοιξε ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τους Αμερικάνους εμπλέκοντας μας στη γεωπολιτική σύγκρουση του ΝΑΤΟ με την Ρωσία , το Ιράν και την Κίνα.

Κάποιοι που υποτίθεται αντιπροσωπεύουν τον λαό οφείλουν να θέσουν ερωτήματα στη κυβέρνηση εκτός εαν γνωρίζουν και συναινούν.

Η πολιτική του απομονωτισμού και της απομάκρυνσης απο την Ελλάδα στο τέλος θα αφανίσει τον κυπριακό ελληνισμό.

Λουκάς Σταύρου