Η ρεαλιστική θεώρηση των πραγμάτων στη Κύπρο
Στην κατεχόμενη Κύπρο υπάρχει ένα τουρκικό κράτος το οποίο δεν έχει ανάγκη από κάποια αναγνώριση. Απλά υπάρχει ως προέκταση του τουρκικού κράτους και μάλιστα με ένα πλεονέκτημα.
Το πλεονέκτημα του είναι ότι χρησιμοποιεί μια μάσκα τουρκοκυπριακή ως μέσον για να επεκτείνει την κυριαρχία του και στην υπόλοιπη Κύπρο μέσα από εμπορικές σχέσεις ή ακόμα και μέσα από λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Σε κάθε περίπτωση το τουρκικό κράτος του βορρά δεν πρόκειται να μειωθεί ούτε να περιορίσει το αυτεξούσιο του δηλαδή την τουρκική κυριαρχία του.
Αυτό είναι ένα δεδομένο που δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει εκτός από το πολιτικό κατεστημένο των νεοβυζαντινών ρωμιών.
Νομίζουν οι νεοβυζαντινοί οτι απέναντι υπάρχει μια κατάσταση εύθραυστη που με διάφορα φαναριώτικα τεχνάσματα θα τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο τους.
Νομίζουν ακόμα οτι απέναντι υπάρχουν τουρκοκύπριοι οι οποίοι μια μέρα θα σμίξουν ξανά με τους ελληνοκύπριους και θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα όπως στα παραμύθια.
Δεν θέλουν να καταλάβουν οτι απέναντι δεν υπάρχουν τουρκοκύπριοι αλλά τούρκοι με δικό τους κράτος που δεν πρόκειται να το χαρίσουν σε κανένα νεοβυζαντινό ονειροπαρμένο.
Το παραμύθι με τους τουρκοκύπριους συμφέρει βέβαια στους κρατούντες διότι έτσι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας η οποία επωφελείται από την πολιτική της απομόνωσης δηλαδή της διατήρησης μιας ελεγχόμενης αγοράς υπό τον έλεγχο της.
Η πολιτική του απομονωτισμού είναι η άλλη όψη της ολιγαρχικής οικονομικής εκμετάλλευσης.
Η συνεργασία πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου συνθέτει το ταξικό κράτος με τα συνδικαλιστικά του παρακλάδια που πολιτικά αναπαράγουν την Ακελική αριστερά και τα σοσιαλδημοκρατικά σχήματα του κεντρώου χώρου.
Για να επαναλάβω η κατάσταση έχει δύο πτυχές. Η πρώτη είναι η ύπαρξη τουρκικού κράτους στο βορρά και η δεύτερη ή ύπαρξη ταξικής κατοχής στο νότο και απομονωτισμού. Τι έχουμε λοιπόν ως κύριο χαρακτηριστικό της κατάστασης;
Απάντηση: Η ανισορροπία ισχύος μεταξύ βορρά και νότου.
Ο βορράς ως προέκταση της Τουρκίας είναι πανίσχυρος. Ενώ ο νότος ως απομονωμένο τσιφλίκι νεοβυζαντινών ολιγαρχών τελεί σε κατάσταση αυξανόμενης αδυναμίας και υποβάθμισης σε όλα τα επίπεδα.
Οι νεοβυζαντινοί ρωμιοί του νότου καμώνονται οτι διεξάγουν αγώνα και οτι προσπαθούν να ανατρέψουν την ισχύουσα κατάσταση με διάφορες κούφιες συμφωνίες με γειτονικά κράτη ή με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αποτέλεσμα αυτού του θλιβερού αγώνος είναι ότι γεμίσουν τα καλάθια τους με δηλώσεις και ψηφίσματα που τα βλέπουν οι τούρκοι και σκάνε στα γέλια.
Ερώτηση: Τι θα αλλάξει ριζικά την κατάσταση της ανισορροπίας ισχύος;
Απάντηση: Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ποιο θα είναι το άμεσο αποτέλεσμα της ένταξης;
Η εξισορρόπηση της ισχύος η οποία θα επιτρέψει μια νέα θεώρηση και νέα πορεία στο εθνικό ζήτημα με στόχο την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και όχι την υποχώρηση και την υποταγή.
Όποιος δεν μπορεί να δει τα πράγματα όπως είναι, δηλαδή ρεαλιστικά, δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει και ως εκ τούτου είναι καταδικασμένος να υποστεί τις συνέπειες της φαντασιακής θεώρησης των πραγμάτων.
Λουκάς Σταύρου