Πολιτική διανόηση και ενοπλος λαός στο κοινοτιστικό κράτος
Στο Κοινοτιστικό κράτος υπάρχει πάνω από όλα η ιδεολογία και ο φορέας αυτής δηλαδή ο ιδεολογικός πολιτικός στρατός που δίνει τις οργανωτικές και πολιτικές κατευθύνσεις που αφορούν τις σχέσεις του εθνικού κράτους με άλλα κράτη στο πεδίο του διεθνούς ανταγωνισμού καθώς και τον τρόπο οργάνωσης της πολιτείας.
Χωρίς ιδεολογία όλα είναι χαμένα. Διότι τα ντόπια και διεθνή συμφέροντα θα παρεισφρήσουν μέσα στο λαό και θα επαναφέρουν τους ολιγαρχικούς θεσμούς της υπαρκτής δημοκρατίας.
Στο κοινοτιστικό κράτος ο καπιταλίστας , ο τσιφλικάς , ο ολιγάρχης , ο τραπεζίτης, δεν θα δικαιούται να απεργάζεται την καταστροφή των κοινοτιστικών θεσμών.
Συνεπώς το κοινοτιστικό κράτος δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή δημοκρατία όπου ο λαός μεταμορφωμένος σε μάζα ατόμων κατασπαράσσεται από την ολιγαρχία και το ταξικό κράτος που ασκεί το μονοπώλιο της βίας.
Το κονοτιστικό κράτος είναι η ολιστική οργάνωση της οικονομίας και της πολιτικής και η αντίσταση του λαού σε κάθε μορφή συγκέντρωσης εξουσίας σε λίγα χέρια.
Η πολιτική διανόηση και ο ένοπλος λαός σε αρραγή ενότητα διασφαλίζουν την λαϊκή κυριαρχία επεκταση της οποίας είναι η κρατική κυριαρχία.
Σε καμία περίπτωση ο ένοπλος λαός δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της πατρίδος , την μείωση της εθνικής κυριαρχίας ή την κατάλυση του λαϊκού αυτεξούσιου από κάποια δύναμη που θα προσπαθήσει να αυτονομηθεί από την λαϊκή θέληση.
Ως εκ τουτου θα μπορούσαμε να πούμε πως το κοινοτιστικό κράτος είναι κράτος οργανωτικό που για να δουλέψει και να αποδώσει δεν μπορεί να επιτρέψει στην ασθένεια να κατατρώει τις οικονομικο-πολιτικές δομές του.
Το κοινοτιστικό κράτος οφείλει να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τους εχθρούς του με Δρακόντειους και Λυκούργειους νόμους.
Λουκάς Σταύρου