Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Πως ο θεός τους αρπάζει την σοδειά μας

Το εβραϊκό αφήγημα της βίβλου περί της δημιουργίας του κόσμου εκ του μηδενός από κάποιο εξωκόσμιο θεό που στέκεται στο απυρόβλητο βρήκε την τέλεια εφαρμογή του στον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό.

Το χρήμα στην τραπεζοκρατική οικονομία παράγεται εκ του μηδενός.

Τι χρειάζεται για να παραχθεί;

Μια ολιγαρχία που να την στηρίζει με την δύναμη της βίας το κράτος, δηλαδή το ταξικό ολιγαρχικό κράτος και ένας λαός που να μην γνωρίζει τα μεγάλα μυστικά αλλά τουναντίον να τελεί σε κατάσταση πλήρους υποταγής.

Για να επιτευχθεί η υποταγή του λαού χρειάζεται ένας μηχανισμός και αυτός τουλάχιστον στις κοινωνίες της Δύσης είναι η οργανωμένη χριστιανική θρησκεία όλων των αποχρώσεων.

Η οργανωμένη θρησκεία συμμετέχει στο γλέντι, είναι ταυτισμένη με το τραπεζικό σύστημα εντός του οποίου συντελείται το μέγα θαύμα και ύπατο μυστήριο της δημιουργίας του χρήματος εκ του μηδενός.

Το χρήμα αυτό διαμοιράζεται στην ολιγαρχία κατά πρώτο και κύριο και η ολιγαρχία με την σειρά της ως να είναι ανώτερο είδος ανθρώπων εξαγοράζει την εργασία του λαού επιβάλλοντας μάλιστα τους όρους της εργασίας. Όπου ο λαός ζει για ένα κομμάτι ψωμί σε συνθήκες επισφάλειας κινδυνεύοντας να βρεθεί στο δρόμο πεινασμένος , πρόσφυγας, άρρωστος, ζητιανος και προ πάντων ηθικά ταπεινωμένος κάτι που ευχαριστεί ιδιαίτερα τους αφέντες.

Ο λαός για να πάρει έστω ένα κομμάτι ψωμί πρέπει να εργαστεί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επιβιώσει.

Η ολιγαρχία όμως και μαζί της τα χριστιανικά ιερατεία που ιεροποιούν το σύστημα και το κάνουν αποδεχτό και ουρανόπεμπτο στο λαό, δεν χρειάζεται να εργαστεί για να έχει αμύθητο πλούτο. Παράγει το χρήμα εκ του μηδενός και έτσι γίνεται ο κύριος και αφέντης της κοινωνίας.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί όταν η παραγωγή του χρήματος θα γίνεται από ένα λαϊκό κράτος που θα στηρίζεται στην ένοπλη δύναμη του λαού.

Όμως για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος της ελευθερίας όπου το χρήμα θα ανακυκλώνεται παραγωγικά στα λαϊκά στρώματα και στη γη της πατρίδος πρέπει πρώτα να γκρεμιστούν οι θεσμοί της ολιγαρχίας και μια νέα ελπίδα , μια νεα πίστη και γνώση να υψωθεί στη καρδιά του λαού που δεν θα στηρίζεται σε αντιπροσώπους του θεού και σε εξουσιαστικά ιερατεία.

Ο θεός τους και το σύστημα τους είναι ένας ατσάλινος εξουσιαστικός μηχανισμός που παράγει πλούτο στους ολίγους και δυστυχία στο λαό.

Μόνο αν κατανοήσουμε οτι ο ο θεός τους είναι ο τυραννος μας θα ξεσηκωθούμε εναντίον τους.

Λουκάς Σταύρου