Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Ο Αναστασιάδης ως εκφραστής της τουρκοπροσκύνησης

Προ ημερών ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε κατάσταση νηφαλιότητος μάλλον είπε πως αν η Κύπρος κάνει το λάθος να αναμετρηθεί στρατιωτικά με την Τουρκία ο κυπριακός ελληνισμός θα αφανιστεί.

Τα λόγια τούτα εξέπληξαν την εθνικοφροσύνη και κυρίως όλους εκείνους τους μεγαλοεθνικιστές που είναι τρυπωμένοι στον Δημοκρατικό Συναγερμό και τρώνε από το δημόσιο με χίλιους τρόπους.

Έσκιζαν τα ιμάτια τους οι εθνικόφρονες γιατί ο πρόεδρος να ξεστομίσει τέτοια κουβέντα. Εννοείται στο διαδίκτυο διότι στη κάλπη θα θυμηθούν πως υπάρχει ο κομμουνιστικός κίνδυνος από το ΑΚΕΛ και θα πάνε όλοι σαν τα πρόβατα να διαιωνίσουν το σύστημα και να στηρίξουν την καπιταλιστική δεξιά με τους τραπεζίτες και τους ολιγάρχες της.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι αυτα που είπε ο Αναστασιαδης διότι είναι απολύτως συμβατά με την στρατηγική που ακολουθείται από το 1974 και εντεύθεν στο κυπριακό.

Η στρατηγική αυτή αποφασίστηκε κατ’ επανάληψη από το λεγόμενο εθνικό συμβούλιο σύμφωνα με την οποία αποκλείεται κάθε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με τους κατακτητές και ακολουθείται η οδός της διπλωματίας προς επίλυση του κυπριακού με ορατή μάλιστα και προκαθορισμένη μια λύση επώδυνη μέσα από αλλεπάλληλους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.

Αυτή την στρατηγική την γνωρίζετε ή όχι εθνικόφρονες , πατριώτες και εθνικιστάδες του Δημοκρατικού Συναγερμού ή δεν έτυχε να ακούσετε για αυτή;

Υποθέτω πως δεν έτυχε να ακούσετε διοτι πως θα ανεχόταν ο πατριωτισμός σας να αναδεικνύει στην εξουσία ανθρώπους που έχουν σαν σκοπό τους την υποχώρηση και την τουρκοπροσκύνηση;

Ο Αναστασιάδης από την άλλη, δεν είπε κάτι φοβερό. Είπε αυτό που αποφασίστηκε από όλο το κατεστημένο εδω και χρόνια.

Συνεπώς το πρόβλημα δεν είναι τι είπε ο Αναστασιάδης διότι απλώς ως κόραξ ελάλησε κορακίσια αλλά αν θα συνεχίσουμε ή όχι την στρατηγική της υποχώρησης που αποκλείει εκ προοιμίου κάθε απελευθερωτικό αγώνα , διπλωματικό, οικονομικό, στρατιωτικό κλπ.

Εγώ λέω ότι ο πιο τίμιος δρόμος είναι εκείνος της απελευθέρωσης και οτι έχουμε πολλά να κάνουμε στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής συμπεριλαμβανομένης της ένταξης της Κύπρου στην Ελλάδα που ως πρώτο βήμα της θα έχει την δημιουργία του ενιαίου ελληνικού στρατού και της εθνικής εθνοσυνέλευσης προς την οποία θα εκχωρηθούν κυριαρχικά δικαιώματα εκ των δύο κρατών του ελληνισμού.

Λουκάς Σταύρου