Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Υπουργός οικονομικών εναντίον ανεμβολίαστων

Ο υπουργός οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να χρηματοδοτεί τους ανεμβολίαστους με δωρεάν ραπιτ τεστ.

Πρώτον, δεν χρηματοδοτούνται οι ανεμβολίαστοι αλλά οι σκοτεινές εταιρείες που εισάγουν τα ραπιτ τεστ στις οποίες δεν αποκλείεται να ανήκουν σε πολιτικούς και διαπλεκόμενους διότι ακριβώς εδώ είναι Κύπρος.

Δεύτερο, δεν είναι οι ανεμβολίαστοι που ζήτησαν δωρεάν ραπιτ τεστ αλλά η κυβέρνηση επέβαλε το ραπιτ τεστ και ως εκ τούτου όφειλε να το πληρώνει.

Τρίτο, διότι δικαιούται και αυτός ο λαός κάποια ψίχουλα από την αναδιανομή του πλούτου.

Τέταρτο, διότι η κυβέρνηση αυτή έμαθε να χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια τους τραπεζίτες και να τους επιτρέπει ακόμα και να αρπάζουν τις περιουσίες του λαού κατόπιν της αδυναμίας του να πληρώσει τα δάνεια του ένεκα της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε το ίδιο το σύστημα της κρατικής συμβίωσης με την τραπεζοκρατία.

Πέμπτο , οι ανεμβολίαστοι δεν είναι ούτε τουρκοκύπριοι ούτε λαθρομετανάστες για να έχουν πρόσβαση στα δημόσια ταμεία και τις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς καμιά υποχρέωση.

Έκτο, το ταξικό κράτος δεν ενδιαφέρεται για τον λαό αλλά ως συνήθως χρηματοδοτεί ξενοδόχους, βιομήχανους και επίδοξους τσιφλικάδες με επιδοτήσεις εκατομμυρίων.

Αυτή είναι η καπιταλιστική ολιγαρχική τυραννία που ονομάζεται δημοκρατία και δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο μέχρι την τελική ρήξη και την απελευθέρωση από την τυραννία της κυπριακής ολιγαρχίας.

Λουκάς Σταύρου