Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Αγώνας για λαϊκή εξουσία με όραμα το Κοινόν Ελλήνων

Θέλουμε να επιχειρήσουμε την αντικατάσταση της παλαιάς αριστεράς με την Κοινοτιστική Αριστερά.

Στόχος μας είναι να επαναστατικοποιήσουμε κάποιες λαϊκές δυνάμεις που παραμένουν αδρανείς ή εγκλωβισμένες στα αριστερά κόμματα της συνθηκολόγησης με το καπιταλιστικό σύστημα. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε πολιτικά το κενό που υπάρχει στην αριστερά και να δημιουργήσουμε σε αυτή τη φάση μια νέα αριστερά που θα καθορίσει τις μελλοντικές εξελίξεις.

Δημιουργούμε μια νέα αριστερά, την Κοινοτιστική αριστερά που οι ιδεολογικές της καταβολές δεν βρίσκονται στα αφηγήματα της παλαιάς αριστεράς ήτοι στις κομμουνιστικές ιδεολογίες και τις σοσιαδημοκρατικές μετεξελίξεις τους.

Δημιουργούμε την Κοινοτιστική Αριστερά που οι ιδεολογικές της βάσεις εδράζονται στην φυσική κοινωνική και ιστορική μορφή της κοινότητας που στην πάροδο του χρόνου διατηρεί σε πείσμα όλων των παραμορφωτών τις εθνοφυλετικές ιδιαιτερότητες της.

Στην συνθηκολόγηση της παλαιάς αριστεράς με το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής και πολιτεύματος αντιτάσσουμε την επαναστατική αναθέσμιση και προτείνουμε ένα νέο πολίτευμα εμπράγματης λαϊκής κυριαρχίας, το πολίτευμα του Κοινοτισμού.

Οι ιδεολογικές βάσεις του Κοινοτισμού δεν το περιορίζουν στα στενά πλαίσια ενός κράτους όπως είναι η Κύπρος αλλά επιτάσσουν την εξάπλωση του σε όλη την κοιτίδα που άκμασε ο ελληνικός πολιτισμός από την Κάτω Ιταλία (Μεγάλη Ελλάδα) στην Βόρεια Μακεδονία, την Ιωνία και τον Πόντο μέχρι την Κύπρο, για την δημιουργία του Κοινού των Ελλήνων που η κραταιά ισχύς του θα επιτρέψει την επανεπέκταση των ελληνικών κοινοτήτων στη Μαύρη θάλασσα, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

Για την πραγμάτωση αυτού του μεγαλεπήβολου σκοπού θα απαιτηθεί η συντριβή όλων των εμποδίων που η κυριότερη εξ αυτών είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και εξουσίας. Το μεγάλο όραμα μας επιτάσσει να καρφώσουμε πάνω στις στάχτες των τυραννικών δομών της ολιγαρχίας τα νικηφόρα λάβαρα μας με φανατισμό και απόλυτη σκληρότητα.

Στόχος μας δεν είναι να αλλάξουμε τις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων και να τους ομοιοποιήσουμε κάτω απο ένα θρησκευτικό δόγμα ή ένα κρατικό μόρφωμα αλλά να τους ενώσουμε όπως είναι, με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ανά περιοχή, να τους ενώσουμε σε ένα πολυκρατικό σύστημα συνεργασίας και κοινής άμυνας.

Για αυτό απορρίπτουμε όλες τις απομονωτιστικές εθνικιστικο-θρησκευτικές ταυτότητες. Από την πάλη σε τοπικό επίπεδο για το ψωμί του λαού και την λαϊκή εξουσία θα ξεκινήσει ο αγώνας για την πραγμάτωση της νέας μεγάλης ιδέας του ελληνισμού.

Λουκάς Σταύρου