Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

ΑΚΕΛ και ΚΟΙΝΟΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Το ΑΚΕΛ σε παλαιότερες εποχές υπό την καθοδήγηση της Σοβιετικής Ένωσης πρόβαλλε το αίτημα του μετασχηματισμού της κοινωνίας υπό το πρίσμα βέβαια της κομμουνιστικής ιδεολογίας και εφαρμογής.

Σήμερα το ΑΚΕΛ δεν προβάλλει κανένα αίτημα αλλαγής αλλά διολίσθησε στον συμβιβασμό με το καπιταλιστικό σύστημα και περιορίστηκε στην ψηφοθηρική διεκδίκηση κάποιων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων όχι των Κυπρίων εργατών αλλά όλων των διερχομένων που βρίσκουν ανοικτά τα σύνορα και εισέρχονται.

Έτσι ο κόσμος της αριστεράς που υποτίθεται τάσσεται κατά του καπιταλισμού και των πολιτικών του μορφωμάτων σύρθηκε από το ΑΚΕΛ στην υποταγή χάνοντας κάθε όραμα επαναστατικής αλλαγής και βιώνοντας την συνεχή συρρίκνωση των εργασιακών του κατακτήσεων σε μια κατηφόρα που οδηγεί στην εξαθλίωση και την αποδοχή της κατάστασης του είλωτα.

Το ΑΚΕΛ εγκαταλείποντας κάθε επαναστατικό αίτημα αντικαπιταλιστικής αλλαγής δημιουργεί ένα τεράστιο ιδεολογικοπολιτικό κενό που εξυπηρετεί μόνο τις δυνάμεις της εκμετάλλευσης και καταδυνάστευσης των λαϊκών παραγωγικών δυνάμεων.

Διότι ακόμα και η κομμουνιστική ιδεολογία αν υπήρχε στην ενεργό πολιτική σκηνή θα αποτελούσε έστω φραγμό στην απολυτοκρατία του καπιταλισμού.

Το ΑΚΕΛ μη δυνάμενο να παράξει μια νέα επαναστατική αντικαπιταλιστική πρόταση ως κόμμα που τροφοδοτείτο πάντα από ξενόφερτες ιδέες οδεύει στο νεκροταφείο των παλαιών κομματικών σχηματισμών διερχόμενο μέσα από μια φάση σήψης στην κόπρο της δημοκρατίας.

Ενώπιον αυτής της κατάστασης ανατέλλει η ΚΟΙΝΟΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΤΙΣΤΕΡΑ για να επανεκκινήσει τον τροχό της επαναστατικής αλλαγής και να θέσει με άλλο ιδεολογικό πλαίσιο το αίτημα της ριζικής αναθέσμισης στα ζητήματα της παραγωγής και της ιδιοκτησίας ως και της αντικατάστασης του πολιτεύματος που θα εδραιώνει το λαϊκό αυτεξούσιο.

Ο κομμουνισμός πέθανε και την θέση του θα πάρει νομοτελειακά ο Κοινοτισμός. Η αριστερά με νέα πατριωτική λαϊκή ταυτότητα.

Σήμερα με τις ιδέες, αύριο με την ξιφολόγχη.

Λουκάς Σταύρου