Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Τα πιθκιαβλίσματα των αντιομοσπονδιακών

Ο αντιομοσπονδιακός αγώνας απέτυχε να ανατρέψει την επιλογή της ΔΔΟ διότι δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση αλλαγής πορείας στο κυπριακό. Οι αντιομοσπονδιακοί σοφίζονται διάφορες προτάσεις προς αντικατάσταση της ΔΔΟ αλλά στην ουσία είναι προτάσεις που δεν στέκονται χωρίς την διαδικασία των συνομιλιών και που δεν λαμβάνουν υπόψιν την ισχύουσα κατάσταση της ανισορροπίας ισχύος.

Οι αντιομοσπονδιακοί ονειρεύονται τέλεια πολιτεύματα ενιαίου κράτους με ένα λαό και κάθε πολίτης μια ψήφο παραμερίζοντας τον τρόπο εφαρμογής αυτού του ονείρου θερινής νυκτός.

Δεν θέλουν να καταλάβουν οτι ο τουρκικός επεκτατισμός δεν είναι η κόμπρα που με ένα φλάουτο θα υπνωτιστεί για να την κλείσουν στο καλάθι και στη προκειμένη περίπτωση το ρόλο του φλάουτου τον παίζει η τέλεια πρόταση λύσης που παρήχθηκε μέσα από τους αλγόριθμους της φαντασιακής προσέγγισης της ιστορικής πραγματικότητος.

Η ιστορία όμως δεν αλλάζει κατευθύνσεις με πιθκιαβλίσματα ομφαλοσκόπων.

Ομοσπονδιακοί και αντιομοσπονδιακοί υπηρετούν όλοι τον κυπροκεντρικό απομονωτισμό ενώ αφήνουν την πίσω πόρτα ανοικτή για να μπει το Ισραήλ στη Κύπρο νομίζοντας πως θα τους εξασφαλίσει κάποια ισορροπία αγνοώντας πως το ισχυρό Ισραήλ θα καταστήσει την ελεύθερη Κύπρο αμυντικό βάθος αυτού και υποτελές κρατίδιο σιωνιστικού ελέγχου.

Οι αντιομοσπονδιακοί δουλεύουν για την κυπριακή ολιγαρχία που αναζητά πάτρωνες και προστάτες προκειμένου να διατηρήσει το τσιφλίκι της κατ’ όνομα ανεξάρτητης Κύπρου.

Απέναντι σε αυτές τις επιλογές εμείς λέμε όχι και προτείνουμε κάθετη αλλαγή στρατηγικής που αποσκοπεί στην ανατροπή της ανισορροπίας ισχύος και στην απελευθέρωση μέσα από την αλλαγή δεδομένων.

Η πρόταση μας είναι η ένταξη της Κύπρου στην Ελληνική Δημοκρατία μέσα από μια πορεία ενταξιακής ολοκλήρωσης αρχίζοντας από την παραχώρηση πλήρους κυριαρχίας στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος που σημαίνει την ανάληψη της άμυνας της Κύπρου από τον ελληνικό στρατό.

Εννοείται πως η νέα στρατηγική επιτάσσει την διακοπή των συνομιλιών με τους τούρκους και την κατάθεση αιτήματος προς όλα τα διεθνή φόρα για ανάκτηση της κατεχόμενης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν δεχόμαστε κανένα “δίκαιο” που θα προκύπτει απο την βία του τουρκικού επεκτατισμού και της εισβολής και κατοχής.

(πιθκιάβλι είναι η κυπριακή ονομασία του αυλού απο καλάμι)

Λουκάς Σταύρου