Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Ακτινογραφία της δημοκρατίας τους

Το σύστημα της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας από την φύση του δημιουργεί αυτονομημένες εξουσίες που αποκόπτονται από την βούληση του δήμου που τις ανέδειξε με την εμπλοκή του στις εκλογικές διαδικασίες και ενεργούν κατά βούληση, δηλαδή σύμφωνα με τα συμφέροντα των κομματικών μηχανισμών.

Τα κόμματα και το κοινοβούλιο αποτελούν την φαινομενική εξουσία του συστήματος. Την πολιτική εξουσία θα λέγαμε. Όμως πάνω από την πολιτική εξουσία υπάρχει στο απυρόβλητο η υπερεξουσία της δημοκρατίας που αποτελεί την συνέχεια του μεσαιωνισμού και των παλαιών ολιγαρχικών συστημάτων.

Αυτή η υπερεξουσία είναι το τραπεζικό σύστημα, οι οργανωμένες ομάδες των κεφαλαιοκρατών και η εκκλησία.

Η πολιτική εξουσία της δημοκρατίας αποδέχεται το πλαίσιο που θέτει η υπερεξουσία και οι πολιτικοί του συστήματος γίνονται όργανα της υπερεξουσίας, συνεργάτες, ομοτράπεζοι και εν τέλει συνένοχοι.

Οι αυτονομημένες πολιτικές ηγεσίες βολεύουν την υπερεξουσία διότι η ιστορική εμπειρία απέδειξε πως προκύπτει συνεργασία μεταξύ τους.

Συνεπώς με τον όρο δημοκρατία στην εποχή μας εννοούμε αυτή την αρραγή σχέση της αυτονομημένης πολιτικής εξουσίας με την υπερεξουσία των κλεφτών και των παραμυθάδων.

Αν θέλουμε να απελευθερωθούμε από την δημοκρατία τους πρέπει να στοχεύσουμε στην καταστροφή της υπερεξουσίας.

Εμείς οι κοινοτιστές έχουμε πρόταση καταστροφής της υπερεξουσίας αλλά και πρόταση αντικατάστασης του συστήματος από λαϊκές δομές πολιτικής εξουσίας, οικονομικής οργάνωσης και παιδείας.

Όσοι νομίζουν ότι θα αλλάξουν τα πράγματα με την συμμετοχή τους στην πολιτική εξουσία της δημοκρατίας χωρίς να πλήξουν την υπερεξουσία της είναι είτε γελασμένοι είτε απατεώνες.

Στην τυραννία του ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος που στηρίζει η δημοκρατία αντιτάσσουμε το κοινοτιστικό τραπεζικό σύστημα που εδράζεται στην εργασία του λαού ο οποίος παράγει τον πλούτο.

Στα οργανωμένα σύνολα της κεφαλαιοκρατίας αντιτάσσουμε την νέα οργάνωση της παραγωγής και την κοινοτιστική οικονομία καθώς και την αντι-ταξική προσφορά χρήματος από το κοινοτιστικό τραπεζικό σύστημα.

Στην μονοκρατορία του θρησκευτικού δογματισμού αντιτάσσουμε την παιδεία της ελευθερίας της νόησης και της δημιουργίας.

Στην αντίδραση και τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις των ολιγαρχών αντιτάσσουμε την ένοπλη οργάνωση των κοινοτήτων και τον λαϊκό νόμο εξουδετέρωσης των εκμεταλλευτών και των τυράννων.

Κοινοτισμός τώρα.

Λουκάς Σταύρου