Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Το σύστημα της ολιγαρχικής ισχύος

Με τον όρο σύστημα εννοούμε το σύνολο των δομών που διασφαλίζουν τον ολιγαρχικό καταμερισμό ισχύος, δηλαδή της εξουσίας και του πλούτου.

Στο σύστημα περιλαμβάνονται:

  1. το πολίτευμα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας με τα κόμματα και το κομματοκρατούμενο κοινοβούλιο και τις διάφορες αυτονομημένες εξουσίες.

  2. οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που και αυτές ελέγχονται απο τα κόμματα.

  3. η υπερεξουσία του τραπεζικού συστήματος η οποία μάλιστα έχει συνδεθεί με το ευρωπαϊκοενωσιακό τραπεζικό σύστημα που αποτελεί το οικονομικό υπερκράτος.

  4. η εκκλησία που συντηρεί την κρατική αλήθεια και διαμορφώνει την συνείδηση των υπηκόων.

  5. η κρατική γραφειοκρατία που περιστρέφεται γύρω απο τον άξονα της φορολογικής επιβολής και βίας.

  6. η οργανωμένη κρατική παιδεία που ρυθμίζει τον τρόπο σκέψης, αξιολόγησης και γνώσης ώστε να είναι όλα συμβατά με τον καταμερισμό της ισχύος και σφραγίζει τις ψυχές με την κρατική ταυτότητα.

  7. η οργάνωση απονομής της δικαιοσύνης που διασφαλίζει την ταξική ανισότητα και τα συμφέροντα της ολιγαρχίας υποστηριζόμενη από το μονοπώλιο της αστυνομικής βίας και των φυλακών.

  8. οι διάφορες οργανώσεις φανερές και μυστικές, χρηματοδοτούμενες από το κράτος και το υπερκράτος, προπαγάνδας και επέκτασης της κυριαρχίας πάνω στη συνείδηση του λαού.

  9. ο στρατός που χωρίς να είναι συνδεδεμένος με την λαϊκή βούληση είναι ένα άβουλο σώμα στα χέρια της αυτονομημένης πολιτικής εξουσίας που υπηρετεί ντόπια ολιγαρχικά συμφέροντα και ξένες γεωπολιτικές επιλογές.

  10. ο λαός ως ένα σύνολο ψηφοφόρων χωρίς διαρκή πολιτική βούληση που πάνω του ασκείται η εξουσία.

Όταν μιλούμε για ανατροπή του συστήματος πρέπει να εννοούμε την κατάργηση των δέκα κεντρικών παραμέτρων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του και την αντικατάσταση τους από νέες δομές, νέες αξίες, νέους σκοπούς.

Από τις δέκα παραμέτρους που ανέφερα καμιά δεν αξίζει να παραμείνει.

Ένας νέος τρόπος αναδιανομής της ισχύος υπέρ του λαού θα καθορίσει το περιεχόμενο του νέου επαναστατικού πολιτεύματος το οποίον ονομάζω Κοινοτιστικό πολίτευμα.

Για την ανατροπή και αντικατάσταση του συστήματος θα αναφερθώ σε άλλο άρθρο.

Λουκάς Σταύρου